Tots els actes de Sant Magí 2020

Consulta aquí la programació de la Festa Major d'estiu de Tarragona

Diari de Tarragona

Whatsapp
Imatge d'una edició passada de Sant Magí. Pere Ferré

Imatge d'una edició passada de Sant Magí. Pere Ferré

DIVENDRES 14 D’AGOST

 • 10.00 h. PINTA EL COMERÇ! Teatre Tarragona. Vine al teu barri i pinta el comerç! A més, t’enduràs el carnet de padrí del comerç i gaudiràs d’un refrigeri ben refrescant. Inscripcions al web  www.tarraconins.cat.
 • 11.00 h. TARRAGONA ROMANA PER LA CANALLA. Des del portal del Roser (oficina Itinere). Informació i reserves: 977 239 657 o itinere@turismedetarragona.com. Preu: adults, 9,50 €; reduït, 8 €; nens (6-12 anys), 5 €. Amb reserva prèvia. Places limitades.
 • 11.30 h. EDUARD COSTA, EL CANTAR DE LA POESIA. Teatre Auditori del Camp de Mart. Eduard Costa (exmembre d’Els Amics de les Arts) ens porta les seves cançons de ‘L’Últim Indi’ amb una mirada cap als més petits. Inscripció a www.laimaginada.cat.
 • 12.00 h. LA SINDRIADA MÉS SOLIDÀRIA. Mercats Municipals Central i de Torreforta. Fins a les 14 h. Suma’t a la campanya #AlimentsAmbCor comprant els talls de síndria, de la modalitat Sandía Fashion, a 0,50 cèntims. Amb els diners recaptats ajudarem a comprar producte fresc als Mercats de Tarragona per a les famílies més vulnerables de la ciutat. Patrocinen: BASF i NunhemS.
Els diners recaptats amb la Sindriada van destinats a una causa solidària. FOTO: PERE FERRÉ
 • 17.00 h. VISITA GUIADA: TARRAGONA MEDIEVAL. Des del portal del Roser (oficina Itinere).  Informació i reserves: 977 239 657 - itinere@turismedetarragona.com. Preu: adults, 9,50 €; reduït, 8 €; nens (6-12 anys), 4,50 €. Amb reserva prèvia. Places limitades.
 • 18.00 h. LA SINDRIADA MÉS SOLIDÀRIA. Mercats Municipals Central i de Torreforta. Fins a les 20 h. Suma’t a la campanya #AlimentsAmbCor comprant els talls de síndria, de la modalitat Sandía Fashion, a 0,50 cèntims. 
 • 18.00 h. FÒRUM ‘RACISME INSTITUCIONAL I LLUITES ORGANITZADES’. Teatre Auditori del Camp de Mart.  Espai per aprendre i reflexionar sobre la violència estructural que el sistema i la societat exerceixen contra les persones racialitzades i migrades. Entrada gratuïta només amb inscripció a www.laimaginada.cat.
 • 19.00 h. VISITA GUIADA: ARQUEOLOGIA OCULTA A LA PART ALTA. Des del portal del Roser. Informació i reserves: 977 249 107 - info@nemesisarch.com. Preu: adults, 9 €; jubilats, 8 €; joves (7-16 anys), 3 €. Dos grups, un en català i un en castellà. Amb reserva prèvia.
 • 20.45 h. XIRIGOTA FEMENINA: AHORA QUE ESTAMOS TAN AGUSTITO. Teatre Auditori del Camp de Mart. Cançons i somriures per celebrar la vida. Tot seguit, Oscárboles presenta el seu darrer treball, Indulto, amb col·laboracions tan especials com les d’El Kanka o El Niño de la Hipoteca. Inscripció  a www.laimaginada.cat.
 • 21.00 h. SOPAR POPULAR. Jardins del Camp de Mart. Els jardins del Camp de Mart tornen a ser el punt de trobada per reunir-se al voltant de la taula i compartir un sopar a la fresca. Accés només amb inscripció prèvia (places limitades) a www.laimaginada.cat.
 • 22.00 h. VISITA GUIADA: LLEGENDES DE TARRAGONA. Des del portal del Roser (oficina Itinere). Informació i reserves: 977 239 657 - itinere@turismedetarragona.com. Preu: adults, 9,50 €; reduït, 8 €; nens (6-12 anys), 4,50 €. Activitat reserva prèvia.
 • 23.30 h. CONCERT AMB LASTA SANCO. Teatre Auditori del Camp de Mart. Lasta Sanco presenten el seu últim treball, ‘Elonga Ya Ngo’ on parlen de victòries quotidianes, exilis, transformació social i respecte per la Terra. Els sintetitzadors i l’electrònica més ben treballada es mesclen amb els sons africans que els caracteritzenEntrada gratuïta només amb inscripció prèvia a www.laimaginada.cat.

DISSABTE 15 D’AGOST

 • 10.00 h. L’ENRAMADA. Carreró de Sant Magí.  L’enramada de l’arc que dona entrada al carreró de Sant Magí i custodia la capelleta del patró de la ciutat és un acte senzill i modest. Amb la Moixiganga.
 • 11.00 h. VISITA DIDÀCTICA: TARRAGONA ROMANA PER A LA CANALLA. Des del portal del Roser (oficina Itinere). Informació i reserves: 977 239 657 o itinere@turismedetarragona.com. Preu: adults, 9,50 €; reduït, 8 €; nens (6-12 anys), 5 €. Activitat només accessible amb reserva prèvia (places limitades).
 • 11.00 h. INDRETS DE SANT MAGÍ A TARRAGONA. Plaça de la Mitja Lluna,  Església de Sant Joan.Ruta guiada a càrrec del gestor cultural Jordi Bertran. Activitat només accessible amb reserva prèvia (places limitades). Inscripcions a reservessantmagitgn@gmail.com. 
 • 11.30 h. FÒRUM VIVENCIAL: MANTRES I CANTS PER LA PAU. Teatre Auditori del Camp de Mart. En aquest concert taller, Shaman Laika (Raffa Martínez a la percussió i veu i Olga Pes a la guitarra) ens acompanyaran en un espai de meditació i connexió interna. Entrada gratuïta només amb inscripció prèvia a www.laimaginada.cat.
 • 17.00 h. VISITA GUIADA: TARRAGONA MEDIEVAL. Des del portal del Roser (oficina Itinere). Informació i reserves: 977 239 657 - itinere@turismedetarragona.com. Preu: adults, 9,50 €; reduït, 8 €; nens (6-12 anys), 4,50 €. Amb reserva prèvia.
 • 18.00 h. NEøNYMUS. Teatre Auditori del Camp de Mart. Neønymus. Concert familiar interactiu. Entrada gratuïta només amb inscripció prèvia a www.laimaginada.cat.
 • 19.00 h. INDRETS DE SANT MAGÍ A TARRAGONA. Plaça de la Mitja Lluna,  Església de Sant Joan.Ruta guiada a càrrec del gestor cultural Jordi Bertran. Inscripcions a reservessantmagitgn@gmail.com.
 • 19.00 h. VISITA GUIADA: UN TOMB PER LES MURALLES DE TARRAGONA. Des del portal del Roser. Informació i reserves: 977 249 107 o info@nemesisarch.com. Preu: adults, 9 €; jubilats, 8 €; joves (7-16 anys), 3 €. Dos grups, un en català i un en castellà. Amb reserva prèvia.
 • 20.45 h. TORNAVÍS TEATRE: GENERACIONS. Teatre Auditori del Camp de Mart. Emmarcat dins dels actes del 10è aniversari de la companyia. Inscripció prèvia a www.laimaginada.cat.
 • 21.00 h. SOPAR POPULAR. Jardins del Camp de Mart. Accés només amb inscripció prèvia (places limitades) a www.laimaginada.cat.
 • 21.00 h. ELS40 AUTO-TOUR. Anella Mediterrània. Primera sessió de djs d’aquestes característiques de l’emissora a Catalunya amb la Neus González i el Victor de la Torre. Accés només amb invitació a càrrec de LOS40.
 • 22.00 h. VISITA GUIADA: LLEGENDES DE TARRAGONA. Des del portal del Roser (oficina Itinere). Informació i reserves: 977 239 657 - itinere@turismedetarragona.com. Preu: adults, 9,50 €; reduït, 8 €; nens (6-12 anys), 4,50 €. Activitat només accessible amb reserva prèvia (places limitades).
 • 23.30 h. CONCERT AMB TOC TOC BIRDS. Teatre Auditori Camp de Mart. Aquest nou projecte musical del Camp de Tarragona està integrat per DJ (Skut), MC (Dolor García), bateria (Topata), baix (Artemi) i guitarra (Aco), tots amb una gran experiència i currículum. Inscripció prèvia a www.laimaginada.cat.

DIUMENGE 16 D’AGOST

 • 10.00 h. ESTAND GAIA. Rambla Nova. Obertura de l’estand informatiu, animalista i solidari de la GAIA (Grup d’Acollides i Adopcions Animals de Tarragona). Vine amb el teu pelut! Fins a les 20 h.
 • 11.00 h. TARRAGONA ROMANA PER LA CANALLA. Des del portal del Roser (oficina Itinere). Informació i reserves: 977 239 657 - itinere@turismedetarragona.com. Preu: adults, 9,50 €; reduït, 8 €; nens (6-12 anys), 5 €. Amb reserva prèvia. Places limitades.
 • 11.30 h. MAMBES: CANTANT AMB LES MANS. Teatre Auditori del Camp de Mart. La unió de música, dansa i poesia amb la llengua de signes en una proposta diferent i innovadora. Tot seguit, Canelo i Xinxeta. Inscripció prèvia a www.laimaginada.cat.
 • 12.00 i 17.30 h. TarrAQUAnins. Jardí del Teatre Metropol. ‘Gotes d’aigua sobre una fulla d’alzina’, amb Genovesa, Narratives Teatrals. És imprescindible la reserva prèvia de les invitacions a tarracoticket.cat. Accés al vestíbul mitja hora abans de l’espectacle.
 • 18.00 h. FÒRUM DEBAT: LA CULTURA MALTRACTADA. Teatre Auditori del Camp de Mart. Problemes estructurals amb l’art i la cultura al territori. Presentació i dinamització: Oriol Grau, guionista, músic, actor i director de teatre. 
 • 18.00 h. VISITA GUIADA. Parc Ecohistòric del Pont del Diable. Coneix tots els secrets d’aquest espai on conflueixen el patrimoni cultural i natural: l’aqüeducte de les Ferreres, els jardins romàntics dels germans Puig i Valls i el bosc mediterrani. Preu: 5 € per persona. Informació i reserves: visites@pontdeldiabletarragona.com.
 • 19.00 h. TarrAQUAnins. Jardí del Teatre Metropol. ‘Gotes d’aigua sobre una fulla d’alzina’, amb Genovesa, Narratives Teatrals. Reserva prèvia a tarracoticket.cat. 
 • 19.00 h. VISITA GUIADA: ARQUEOLOGIA OCULTA A LA PART ALTA. Des del Portal del Roser.  Informació i reserves: 977 249 107 - info@nemesisarch.com. Preu: adults, 9 €; jubilats, 8 €; joves (7-16 anys), 3 €. Dos grups, un en català i un en castellà. Amb reserva prèvia.
 • 19.30 h. PANDEMÒNIUM. Parc Ecohistòric del Pont del Diable. Pandemònium presenta ‘La Música del Diable’, amb Maurici Gené i Adrià Salvador. Concert gratuït amb reserva prèvia. Reserves: visites@pontdeldiabletarragona.com.
 • 20.45 h. CONCERT AMB EL PONY PISADOR. Teatre Auditori del Camp de Mart. L’aire despreocupat d’El Pony Pisador en directe és contagiós i desperta el bon humor i les ganes de participar del públic d’allà on va. Inscripció prèvia a www.laimaginada.cat.
 • 21.00 h. SERVEI DE BARRA DE LA IMAGINADA. Jardins del Camp de Mart. Últim refrigeri per acomiadar la 12a edició de La iMAGInada.
 • 22.00 h. VISITA GUIADA: LLEGENDES DE TARRAGONA. Des del portal del Roser (oficina Itinere). Informació i reserves: 977 239 657 - itinere@turismedetarragona.com. Preu: adults, 9,50 €; reduït, 8 €; nens (6-12 anys), 4,50 €. Activitat només accessible amb reserva prèvia (places limitades).

DILLUNS 17 D’AGOST

Amb les primeres clarors del dia, des de Pontils, Sant Magí Lluny, el santuari de la Brufaganya, l’aigua més tarragonina i els seus portants faran el tradicional camí de l’aigua.

 • 10.00 i 11.00 h. VISITA GUIADA A LA CASA DE LA FESTA. casa de la Festa, Via Augusta, 4. Descobriu els secrets i les anècdotes del Seguici Popular a través d’aquest recorregut pels seus elements. Apta per a tota la família. Inscripció prèvia obligatòria (places limitades) al web www.ticketea.com.
 • 12.00 h. TRONADA D’OBERTURA I HOMENATGE. Des d’un punt determinat de la ciutat. Dispararà les salves i la tronada l’empresa Pirotècnia Catalana, de Vimbodí (Conca de Barberà).
 • 12.00 i 17.30 h. TarrAQUAnins. Jardí del Teatre Metropol. ‘Aigualida’ amb Agus Ferré. És imprescindible la reserva prèvia de les invitacions a tarracoticket.cat. Accés al vestíbul mitja hora abans de l’espectacle.
 • 14.00 h. ARRIBADA DE L’AIGUA DE SANT MAGÍ. Des de la Brufaganya i després d’una llarga jornada de camí, l’arribada de l’aigua de Sant Magí a la ciutat.
 • 17.00 h. VISITA GUIADA: TARRAGONA MEDIEVAL. Des del portal del Roser (oficina Itinere). Informació i reserves: 977 239 657 - itinere@turismedetarragona.com. Preu: adults, 9,50 €; reduït, 8 €; nens (6-12 anys), 4,50 €. Amb reserva prèvia.
 • 18.00 i 19.00 h. VISITA GUIADA A LA CASA DE LA FESTA. casa de la Festa, Via Augusta, 4. Descobriu els secrets i les anècdotes del Seguici Popular a través d’aquest recorregut pels seus elements. Apta per a tota la família. Inscripció prèvia a www.ticketea.com. 
 • 18.00 h. TALLER DE SANT MAGÍ AMB @IREPIRO. Espai Nautilus. Vine a pintar el teu vano i refresca’t al taller de Sant Magí, amb la Irepiro a l’Espai Nautilus. Personalitza el teu vano el dilluns 17 d’agost, en dos torns: de 18 a 19 h o de 19 a 20 h. Preu: 15 €.
 • 19.00 h. VISITA GUIADA: UN TOMB PER LES MURALLES DE TARRAGONA. Des del portal del Roser. Informació i reserves: 977 249 107 - info@nemesisarch.com. Preu: adults, 9 €; jubilats, 8 €; joves (7-16 anys), 3 €. Dos grups, un en català i un en castellà. Amb reserva prèvia.
 • 19.00 h. TarrAQUAnins. Jardí del Teatre Metropol. ‘Aigualida’ amb Agus Ferré. És imprescindible la reserva prèvia de les invitacions a tarracoticket.cat. Accés al vestíbul mitja hora abans de l’espectacle.
 • 19.00 h. VISITA GUIADA: ELS CARRERS DE LA PART ALTA. Des del pla de la Seu. Un passeig amb història. Informació i reserves: 659 111 081 - jvila@iberapt.com. Preu: adults, 8 €; joves (10-16 anys), 4 €; menors de 10 anys, gratuït. Activitat només accessible amb reserva prèvia (places limitades). Organitza: Iber. Arqueologia, Patrimoni i Turisme
 • 19.30 h. XXXI FESTIVAL DE SANT MAGÍ DE L’ATENEU DE TARRAGONA. Pl. de la Mitja Lluna, Església de Sant Joan Baptista. Festival musical i missa cantada amb l’actuació d’artistes, cantants i grups de socis. Cloenda del festival a càrrec del Grup d’Havaneres de Barca de l’Ateneu de Tarragona. Aforament limitat.
 • 21.30 h. ARA MALIKIAN EN CONCERT. Teatre Auditori del Camp de Mart. Aquest violinista d’origen libanès i ascendència armènia ha enregistrat més de quaranta discos, ha creat la seva pròpia orquestra i ha participat en infinitat d’espectacles. Venda d’entrades a aramalikian.com,  preu de venda al públic 42 € més despeses de distribució.
 • 22.00 h. VISITA GUIADA: LLEGENDES DE TARRAGONA. Des del portal del Roser (oficina Itinere). Informació i reserves: 977 239 657 - itinere@turismedetarragona.com. Preu: adults, 9,50 €; reduït, 8 €; nens (6-12 anys), 4,50 €. Amb reserva prèvia.


DIMARTS 18 D’AGOST

 • 10.00 i 11.00 h. VISITA GUIADA A LA CASA DE LA FESTA. casa de la Festa, Via Augusta, 4. Inscripció prèvia obligatòria (places limitades) al web www.ticketea.com. Apta per a tota la família.
 • 11.00 h. TARRAGONA ROMANA PER LA CANALLA. Des del portal del Roser (oficina Itinere). Informació i reserves: 977 239 657 o itinere@turismedetarragona.com. Preu: adults, 9,50 €; reduït, 8 €; nens (6-12 anys), 5 €. 
 • 12.00 i 17.30 h. TarrAQUAnins. Jardí del Teatre Metropol. ‘L’última gota’, amb Núria Garcia, de la Cia. Dosdetres. És imprescindible la reserva prèvia de les invitacions a tarracoticket.cat. 
 • 12.00 h. PORTES OBERTES CAPSA DE MÚSICA. Antiga Tabacalera. Portes obertes per conèixer la Capsa de Música. Activitat limitada a l’aforament.
 • 13.00 h. CONCERT AMB SOUL FURY. Capsa de Múisca, antiga Tabacalera.  Invitació prèvia a: entrades@capsademusica.com. Les portes s’obriran 20 minuts abans de la jornada/concert.
 • 17.00 h. DISTRIBUCIÓ DE L’AIGUA DE SANT MAGÍ. Diversos punts de la ciutat. Tots els punts estaran oberts fins a les 20 h.
 • 17.00 h. VISITA GUIADA: TARRAGONA MEDIEVAL. Des del portal del Roser (oficina Itinere).  Informació i reserves: 977 239 657 - itinere@turismedetarragona.com. Preu: adults, 9,50 €; reduït, 8 €; nens (6-12 anys), 4,50 €. Amb reserva prèvia. Places limitades.
 • 18.00 i 19.00 h. VISITA GUIADA A LA CASA DE LA FESTA. casa de la Festa, Via Augusta, 4. Descobriu els secrets i les anècdotes del Seguici Popular a través d’aquest recorregut pels seus elements. Apta per a tota la família. Inscripció prèvia obligatòria (places limitades) al web www.ticketea.com.
 • 19.00 h. TarrAQUAnins. Jardí del Teatre Metropol. ‘L’última gota’, amb Núria Garcia, dela Cia. Dosdetres. Rreserva prèvia de les invitacions a tarracoticket.cat. 
 • 19.15 h. REPIC DE CAMPANES. Campanar de la Catedral. Tal i com és tradicional el dia de l’arribada de l’aigua a la ciutat, tocs de campanes especials per celebrar la sortida de la ciutat de l’exèrcit francès.
 • 20.30 h. FESTIVAL DE L’ASSOCIACIÓ DE MÚSICS DE TARRAGONA. Capsa de Música, antiga Tabacalera. Amb les actuacions de Medusa (20.30 h); Maria Jaume Martorell (21.40 h); Quico Pico de la Serra trio (22.50 h); Guillem Anguera i Xavier Pié (00.50 h). Aforament limitat amb invitació prèvia a l’adreça: entrades@capsademusica.com.
Maria Jaume Martorell actuarà a la Capsa de Música. FOTO: noemí elias
 • 22.00 h. VISITA GUIADA: LLEGENDES DE TARRAGONA. Des del portal del Roser (oficina Itinere). Informació i reserves: 977 239 657 o itinere@turismedetarragona.com. Preu: adults, 9,50 €; reduït, 8 €; nens (6-12 anys), 4,50 €. Activitat amb reserva prèvia.

DIMECRES 19 D’AGOST

 • 07.00 h. MATINADES. Diversos punts de la ciutat.Matinades a càrrec dels grups de grallers locals.
 • 08.00 h. ESMORZAR DE FESTA MAJOR. Pastisseria Conde. L’artesania tradicional de la Pastisseria Conde transforma el seu tradicional i llaminer Bastó de Sant Magí en entrepà perquè esdevingui l’esmorzar de festa major. Preu: 3 €.
 • 09.00 h. MISSA DE SANTMAGÍ. Ermita de Sant Magí. Retransmesa en directe per TAC12. No serà accessible per al públic i els fidels en general. A les 10 h, obertura del Portal del Carro per facilitar la tradicional visita dels ciutadans fins a les 20 h.
 • 10.00 h. DISTRIBUCIÓ DE L’AIGUA DE SANT MAGÍ. Diversos punts de la ciutat. Tots els punts estaran oberts fins a les 14 h.
 • 10.00 i 11.00 h. VISITA GUIADA A LA CASA DE LA FESTA. Casa de la Festa, Via Augusta, 4. Descobriu els secrets i les anècdotes del Seguici Popular a través d’aquest recorregut pels seus elements. Apta per a tota la família. Inscripció prèvia obligatòria (places limitades) al web www.ticketea.com.
 • 11.00 h. MISSA EXTRAORDINÀRIA DE SANT MAGÍ. Catedral de Santa Tecla. La realitat sanitària ha fet que les tradicionals misses a la capella del Portal del Carro no es puguin portar a terme. 
 • 11.30 h. MISSA i PROFESSÓ SUBMARINA. Zona del Mare Internum, Mas Bonet, pg. Rafael Casanova. Col·locació de la imatge de sant Magí a la cova.
 • 12.00 h. DIADA DE SANT MAGÍ. TAC 12 Televisió. Els Xiquets de Tarragona, la Colla Jove Xiquets de Tarragona, els Xiquets del Serrallo i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, a la plaça castellera més tarragonina, enguany per televisió. 
 • 18.00 i 19.00 h. VISITA GUIADA A LA CASA DE LA FESTA. Casa de la Festa, Via Augusta, 4.  Descobriu els secrets i les anècdotes del Seguici Popular a través d’aquest recorregut pels seus elements. Apta per a tota la família. Inscripció prèvia obligatòria (places limitades) al web www.ticketea.com.
 • 18.30 h. EL MAGÍ DE LES TIMBALES. Teatre Auditori Camp de Mart.  La Cobla Reus Jove sota la direcció del mestre Miquel Massana presenta: El Magí de les Timbales,  concert de sardanes i música per a cobla. La sardana és una cita ineludible del programa de Sant Magí. Reserva prèvia de les invitacions a tarracoticket.cat. 
 • 19.00 h. REPOSICIÓ DE LA PROFESSÓ DE SANT MAGÍ. TAC 12, Televisió.. Viurem des de les nostres pantalles el tradicional recorregut pels carrers de la Part Alta i que simbòlicament ens transportarà a tantes i tantes diades de Sant Magí viscudes.
 • 19.00 h. SANT MAGÍ 40. AUDIOVISUAL. Antiga Audiència. La Colla Jove Xiquets de Tarragona ens presenta un audiovisual que recull els millors castells i diades dels de la camisa lila, des de la seva primera diada amb camisa a Tarragona, el 19 d’agost de 1980, fins a l’actualitat. A l’acabar hi haurà un petit col·loqui. Es podrà seguir presencialment, amb aforament limitat. Inscripcions a cjxt@jovedetarragona.cat o virtualment a través de les pàgines de Facebook i YouTube de la Colla.
 • 20.00 h. TRONADA. Des d’un punt de la ciutat Tronada de cloenda de les festes de Sant Magí 2020. 

Temas

Comentarios

Lea También