Kits de material a Tarragona per tornar a l’escola amb igualtat de condicions

La Fundació ”la Caixa” i CaixaBank lliuren lots per a menors vulnerables de Tarragona

REDACCIÓ

Whatsapp
Més de 700 menors en situació vulnerable de Tarragona han pogut tornar a l’escola en igualtat de condicions, gràcies a les dues entitats. FOTO: CEDIDA

Més de 700 menors en situació vulnerable de Tarragona han pogut tornar a l’escola en igualtat de condicions, gràcies a les dues entitats. FOTO: CEDIDA

Tots els nens i nenes han estat sis mesos sense anar a l’escola a causa de la pandèmia originada per la Covid-19. Durant el confinament, moltes famílies en situació de vulnerabilitat no disposaven de tots els recursos necessaris per continuar treballant en l’educació dels seus fills i filles. A la falta d’un accés normalitzat a l’educació durant aquest temps, s’hi suma el fet que molts d’aquests joves tornaran a l’escola en desigualat de condicions pel fet de no disposar dels materials bàsics necessaris.

Davant d’aquesta situació d’urgència, la Fundació ”la Caixa” i CaixaBank han decidit col·laborar mitjançant el lliurament d’un total de 119.445 kits de material escolar a nens i nenes de tot Espanya atesos per CaixaProinfància, prop de 20.000 de Catalunya, —el programa de la Fundació ”la Caixa” adreçat a llars en situació de pobresa amb menors de 0 a 18 anys— i altres entitats socials que treballen amb els col·lectius més vulnerables i desafavorits de la societat.

‘Kits’ per a 740 tarragonins

A Espanya, 1 de cada 3 infants pateix pobresa infantil, heretada de pares a fills. Aquesta situació no solament es tradueix en una falta de recursos econòmics, sinó en la dificultat d’accedir a un dret universal: l’educació. Aquesta realitat s’ha vist agreujada per la crisi social i econòmica de la COVID-19 i ha afectat llars que fins ara tenien una certa estabilitat i que inesperadament s’han trobat en circumstàncies més difícils, cosa que ha generat que hi hagi més menors que estiguin en risc de vulnerabilitat.

Per això, aquest any és més important que mai l’aportació del programa CaixaProinfància que, a més dels lliuraments dels kits de material escolar, al llarg de tot el curs facilita diferents ajudes educatives a famílies vulnerables, com ara reforç escolar o estudi assistit, activitats d’oci i temps lliure, suport psicomotor, atenció logopèdica i equipament escolar.

«Treballem, sempre compromesos a aconseguir més equitat, perquè els infants i joves que es troben en situacions difícils disposin de més oportunitats; perquè només l’educació pot transformar el futur de la infància», ha explicat el president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé.

Amb tres modalitats diferents per adaptar-se a cada cicle educatiu (preescolar, primària i secundària), els kits inclouen una motxilla, un estoig (amb bolígraf multicolor, llapis, goma i maquineta de fer punta), llapis de colors, retoladors fluorescents, una llibreta A4, un joc de regles, un compàs, una calculadora científica i una funda arxivador ecològica.

Aquests lots es distribuiran per les més de 400 entitats socials de tot el país que desenvolupen el programa CaixaProinfància als seus territoris, amb la implicació d’escoles, administracions públiques i la xarxa d’oficines de CaixaBank, la més extensa del sector a Espanya. També col·laboraran en aquesta campanya els clients que ho desitgin.

A la província de Tarragona han rebut aquests kits un total de 740 menors en situació vulnerable.

Temas

Comentarios

Lea También