Tarragona Serveis

Els veïns de Conesa porten dues setmanes sense telèfon

El robatori del cablejat fa 15 dies va deixar el poble incomunicat. Alguns residents no poden teletreballar i la gent gran no pot fer ús de la medalla d’emergència per avisar el servei mèdic

JÚLIA GIRIBETS

Whatsapp
Una veïna de Conesa intentant connectar-se a internet. FOTO: DT

Una veïna de Conesa intentant connectar-se a internet. FOTO: DT

«Fa dues setmanes, l’aparell que porta la meva mare per connectar amb la Creu Roja va començar a xiular molt fort. Això només passa quan hi ha un problema telefònic», relatava al Diari en Joan Ramon, veí del municipi de Conesa. Aquest senyal va posar de manifest que alguna cosa estava passat amb la línia telefònica del poble. Ràpidament, el Joan va posar-se en contacte amb a la companyia i van recollir la seva incidència per tal de tramitar-la. El problema, però, era més gran del que semblava i no era particular d’aquell aparell, sinó generalitzat: no hi havia línia telefònica i, en conseqüència, tampoc connexió a internet. Tots els abonats del municipi estaven en la mateixa situació que ell. Des d’aquell moment han passat quasi 15 dies i tot segueix igual.

La causa de tot plegat va ser un fet que va tenir lloc fa dues setmanes quan es va produir el robatori del cablejat que va de Conesa a Rocafort de Queralt. I això va deixar incomunicat el poble. «Igual que la meva mare, també hi ha més gent gran amb la medalla per trucar a emergències. Són persones que passen moltes hores soles i si els passa alguna cosa no ho poden comunicar a ningú», afegia en Joan.

A part de l’afectació i de la problemàtica que pot suposar aquesta situació per a la gent gran que no viu acompanyada, l’absència de línia telefònica també està afectant la gent que treballa des de casa de forma telemàtica.

Dades il·limitades

La Magda Bonet és escriptora i actualment està treballant en un llibre d’investigació que escriu des de casa seva a Conesa. La situació ha afectat de forma directa el seu teletreball. «És horrible perquè he d’anar tot el dia tirant de les dades. La companyia em va oferir dades il·limitades per compensar la situació, però no acaba de rutllar, no puc fer videotrucades i necessito parlar amb gent. És un problema molt gran i tampoc tenim notícies a nivell municipal», explicava.

Al poble de Conesa viuen actualment una setantena de persones de forma fixa i la majoria d’elles estan abonades a la mateixa companyia de telèfon afectada, per la qual cosa l’avaria abasta gran part d’aquest municipi de la Conca de Barberà.

Pel que fa a l’Ajuntament, es troba en la mateixa situació que els veïns afectats, amb la impotència de no rebre cap solució per part de la companyia. «Des del mòbil, truquem cada dia, diversos cops si és necessari, estem insistint moltíssim però no ens han aclarit res concret. Som un poble petit però no cal que ens tinguin oblidats», va dir al Diari l’alcaldessa, Rosa Maria Berenguer.

La companyia ha obviat la urgència del tema i no ha proposat solucions immediates com demanen des del municipi, ja que segons haurien informat al consistori s’ha donat el 6 de novembre com a data per a restablir el servei, és a dir, tres setmanes després de la incidència.

«A més, ni tan sols han tret els cables pelats dels camps dels pagesos», es queixava l’alcaldessa, fent referència als robatoris del cablejat de fa dies. «A nivell del poble, ens preocupa sobretot la gent gran, perquè si passa alguna cosa, si algú cau a casa i no ho pot comunicar, a qui haurem de demanar responsabilitats?», va concloure Rosa Maria Berenguer.

Temas

Comentarios

Lea También