El Temps a Tarragona: Pujada de temperatura lleu i vent a la tarda

La previsió meteorològica d'aquest dijous, 19 de novembre

Diari de Tarragona

Whatsapp
La previsió meteorològica d'aquest dijous, 19 de novembre. Foto: Meteocat

La previsió meteorològica d'aquest dijous, 19 de novembre. Foto: Meteocat

Situació general

Fins a migdia el cel estarà serè o poc ennuvolat en general, amb alguns estrats baixos a punts del nord de la depressió Central, com també n'hi haurà als dos extrems del litoral fins a primera hora del matí. A partir d'aleshores creuaran algunes bandes de núvols mitjans, més probables al terç nord del territori i a partir del vespre es formaran intervals de núvols baixos al sector central del litoral i prelitoral. Independentment, al vessant nord del Pirineu la nuvolositat augmentarà durant el matí i el cel quedarà molt ennuvolat o cobert per la resta del dia.

Precipitacions

Al vessant nord del Pirineu s'espera precipitació feble a partir de mig matí i fins a primera hora de la tarda; s'acumularan quantitats minses de precipitació, localment poc abundant a cotes altes. La cota de neu baixarà dels 2.400 metres fins als 1.500 metres.

Temperatures

La temperatura mínima serà semblant o lleugerament més baixa; a punts del Pirineu s'assolirà al final del dia, sobretot al vessant nord, i de manera més dispersa també a altres punts de l'interior. Se situarà entre 0 i 5 ºC al Pirineu, entre 7 i 12 ºC al litoral, localment més alta a la zona central, i entre 3 i 8 ºC a la resta del territori. Per la seva banda, la temperatura màxima serà similar o lleugerament més alta, sobretot al litoral i prelitoral sud i central. Malgrat això, a Ponent i al Pirineu serà similar o lleugerament més baixa, si bé al vessant nord de la serralada el descens serà moderat. Se situarà entre 17 i 22 ºC al litoral i al prelitoral i entre 13 i 18 ºC a la resta del territori, si bé al vessant nord del Pirineu serà més baixa.

Visibilitat

La visibilitat serà bona o excel·lent, si bé serà regular o dolenta fins a primera hora del matí en valls i fondalades de l'interior per la presència de bancs de boira i boirina, sobretot al nord ponent on persistiran fins a darrera hora del matí. Independentment, al vessant nord del Pirineu empitjorarà durant el matí i quedarà entre regular i dolenta la resta de la jornada.

Vent

Predominarà el vent de component nord i oest entre fluix i moderat en general. A l'Alt Empordà bufarà tramuntana entre fluixa i moderada fins a migdia, amb cops forts i molt forts a partir de llavors; durant la tarda es reforçarà i s'estendrà cap al Baix Empordà. Per la seva banda, bufarà mestral entre fluix i moderat al terç sud; a partir de mitja tarda es reforçarà i a partir del vespre bufarà amb cops forts i localment molt forts. Independentment, a cotes baixes del Prepirineu, a l'interior de la meitat est i al sector central del litoral i prelitoral el vent serà fluix i de direcció variable, amb estones de component sud fluix durant les hores centrals de la jornada.

Temas

Comentarios

Lea También