Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Misericòrdia: Solidaritat i pólvora contra el mal temps

El Pallol va ser el centre d’atenció dels actes de celebració del Dia Mundial de l’Alzheimer en un dissabte marcat per la pluja matinera

Salvat Jordina

Whatsapp
Correfoc d’anit pels carrers del centre. FOTO. ALFREDO GONZÁLEZ

Correfoc d’anit pels carrers del centre. FOTO. ALFREDO GONZÁLEZ

Misericòrdia té moltes cares. Després d’un divendres festiu ahir, a Reus, va regnar la solidaritat. La celebració del Dia Mundial de l’Alzheimer va tenyir la Festa Major de color verd a la plaça Evarist Fàbregas. Finalment, el temps va respectar la tarda del dissabte i va permetre que El Pallol fos escenari de tota mena d’espectacles dedicats a aquesta malaltia neurodegenerativa que, llastimosament, pateix tanta gent a casa nostra.

«Tot canvia, la malaltia també. Si les necessitats evolucionen, és necessari que les respostes també ho facin», llegia Cori Sánchez, de l’Associació de Malalts d’Alzheimer Reus i Baix Camp, entitat organitzadora de l’esdeveniment.

La història del Drac Vermell va omplir la plaça del Baluard de nens emmirallats pels titelles. FOTO. ALFREDO GONZÁLEZ

La sensibilitat dels reusencs es traduïa en el centenar de persones que es van acostar a la plaça per escoltar el discurs. També en la implicació de l’eix comercial de Reus, des del Mercat, a la Unió de Botiguers, passant pel Tomb de Reus i l’eix comercial Passeig Prim i Suñer i el mateix Pallol, col·laboradors en la recaptació de diners per poder ajudar als malalts. «Per nosaltres que les botigues ens hagin donat suport ha estat molt important» explicava emocionada la Cori Sanchez, presidenta de l’Associació. El seu marit, que pateix la malaltia, estava entre els assistents de l’acte. Li agrada la festa major i estava feliç de veure-la dalt de l’escenari. «És espectacular tenir un forat en les Festes de Misericòrdia» explicava Sànchez, que no parava de rebre felicitacions, com ara la del regidor de Salut de l’ajuntament Òscar Subirats.

Acte al Pallol pel Dia Mundial de l’Alzheimer. FOTOs: Alfredo González

«Hem de valorar molt la feina que es fa des de l’associació. És un acte solidari que surt de la societat. No deixin mai de pensar en els altres», destacava l’alcalde Carles Pellicer. Amb la pròxima obertura del Centre Diürn de Reus, la ciutat ha agafat força i consciència en la lluita per millorar la condició dels qui pateixen alzheimer. Els espectacles de dansa a càrrec de Souldance i de la Jove companyia de Dansa del Centre Lectura van animar l’acte, que va agafar embranzida amb Los Ritmos de Rumba, el sempre trencador Ariel Santamaria i l’excantant dels Wiskyns Joan Masdéu, que va emocionar amb la seva cançó ‘Reus’.

El Drac Vermell

Mentrestant, el Canó de Festes es passejava pels carrers del nucli de la ciutat amb canonades i cançons que ressonaven per les zones més estretes. Un acte que tant espanta com agrada als més petits, encuriosits per la maquinària i la festa del trombó, la tuba i la guitarra.

I quasi aïllats de tot el sarau, la plaça del Baluart aplegava les famílies que volien descobrir el conte del Drac Vermell. «El Quimet i el seu tricicle» arrossegava un antic tricicle de principis del segle passat, on hi havia un bagul de fusta. Quan l’obria, el Quimet es trobava amb el Drac Vermell, un el ser que, mitjançant la seva història, va ensenyar al centenar de nens, emmirallats pel titella, que és la solidaritat.

Al mal temps, pólvora

Com a traca final, A Reus, correfoc! va esvair el mal temps. A dos quarts de deu de la nit, tot el seguici d’elements de foc de Reus, presidit pel Ball de Diables il·luminava el centre de la ciutat amb la flama i les espurnes de la Víbria, els Bous de Foc, la Vedella de Foc, el Drac i la Cabra. Entre els convidats, destacava el singular Porc d’Argentona i el Borinot del Vendrell. El correfoc, element característic de les festes de Reus, va atrapar a curiosos que acabaren gaudint entre la por i la diversió.

Temas

Comentarios

Lea También