Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Reus Societat

L’Albiol triplica la seva població en vint anys

La comarca del Baix Camp ha augmentat un 38% els habitants respecte al 1998

JORDINA SALVAT

Whatsapp
Carretera que connecta Castellvell amb l’entrada al poble d’Almoster. FOTO: A. GONZÁLEZ

Carretera que connecta Castellvell amb l’entrada al poble d’Almoster. FOTO: A. GONZÁLEZ

En un període de vint anys, el Baix Camp ha sumat 53.318 habitants més a la seva població. Així ho indiquen les dades de l’Institut Nacional d’Estadística de Catalunya (Idescat), que assenyalava que el 1998, la comarca, tenia 140.217 habitants. Actualment, segons les xifres oficials de la Diputació de Tarragona, s’arriba als 193.535. Del total de les 28 poblacions, la capital segueix sent-ne el centre neuràlgic, amb 103.477 reusencs. Però, en destaca, l’augment generalitzat a la resta de pobles.

L’exemple més clar és el de l’Albiol. El municipi de 20 quilòmetres quadrats ha passat de 144 a 464 habitants l’any 2018 -últim del que se’n té registre a IDESCAT- tenint el seu punt màxim el 2017 amb 479. El municipi, fa anys que treballa paral·lelament amb el Consell Comarcal del Baix Camp, suport essencial per poder oferir serveis com recollida d’animals i brossa, serveis socials, subministrament d’aigua o serveis funeraris.

Altres sis municipis destaquen en l’augment generalitzat a la comarca. Riudecanyes i Vinyols i els Arcs han passat de 653 a 1.131 i de 1.113 a 1.974 habitants respectivament. Sempre comparat les xifres de l’IDESCAT de l’any 1998. Castellvell del Camp ha duplicat les xifres, passant de 1.088 a 2.868. Així com Mont-roig del Camp, que n’ha sumat 5.612. Montbrió del Camp també n’és un dels que han guanyat més habitants, amb 1.404 habitants més. En aquest sentit, l’alcaldessa de municipi, Carmina Blay, considera que es deu a la seva bona ubicació i connexions amb ciutats, la platja i a la muntanya. «La gent diu que s’hi viu bé, ja que seguim mantenint l’essència de poble. És lloc tranquil, ni massa gran ni massa petit», destaca l’edil.

Almoster ha augmentat un 87% la població, passant de 716 fa 20 anys, a 1.342 el 2018. «És un creixement que es va produir, sobretot, els primers deu anys, coincidint amb la bombolla immobiliària», explica l’alcalde, Àngel Xifré, «ara ens toca oferir habitatges a les generacions que tenen necessitat d’independitzar-se per poder-les posar al mercat i evitar l’envelliment de la població». Els dos batlles coincideixen en què l’elevat preu de l’habitatge és un dels factors que més han incidit en aquest augment.

Només cinc municipis han vist disminuïda la seva població. L’Arbolí, que ha perdut 15 habitants i ara en té 116; l’Argentera, amb 129, n’ha restat 10; La Febró, que ha passat de 56 a 42 habitants i en els casos més destacats, Capafonts i Colldejou, amb una pèrdua de 22 i 23 habitants com a símptoma d’una població que no es rejoveneix.

El president del Consell Comarcal del Baix Camp, Joaquim Calatayud, considera que, per frenar el despoblament, el més important és dotar de comunicació tecnològica aquests municipis «amb aquesta situació és infumable que augmenti la població, per molta llar d’infants o escola que hi hagi».

Temas

Comentarios

Lea También