Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Reus Castells

Els Xiquets de Reus s’anoten el segon 3de9f de l’any

Els d’Igualada i Reus reediten la millor diada del 2019 i Nens fan tràmit

SILVIA MUÑOZ

Whatsapp
3de9 amb folre descarregat dels Xiquets de Reus ahir per Misericòrdia. FOTO: XDR

3de9 amb folre descarregat dels Xiquets de Reus ahir per Misericòrdia. FOTO: XDR

La pluja havia netejat la plaça del Mercadal per deixar apunt una de les diades més ambicioses de l’any dels Xiquets de Reus sota un cel encara amenaçador. Una jornada que no es va presentar especialment puntual per la falta d’efectius per part de totes les colles participants.

Vint-i-quatre minuts després de les sis en punt, els Moixiganguers d’Igualada pujaven braços per tancar la pinya del 4de8 després de fer un peu desmuntat.

El van descarregar amb domini i demostrant la seva confiança que tenen en aquesta estructura. Tot una mostra que el volen estrenar un pis més ben aviat. Els núvols havien marxat de la plaça quan els Xiquets de Reus afrontaven el gran repte de la jornada, el 3de9 amb folre.

La carregada va ser ferma i amb molt bones mides tret que al pis de terços un pel obert. Poc després de fer l’aleta, els de la camisa avellana el van haver de treballar de valent amb una gestió espectacular del folre i del tronc per poder-lo descarregar. Els de Reus tenien ganes de tres folrat i ho van aconseguir anotant-se el segon de la temporada.

Els Nens del Vendrell volien seguir rodant la clàssica de vuit a Reus però la manca de camises i efectius claus, va fer que baixessin pretensions.

El 4de7 amb el pilar va ser el castell de sortida que va quedar en intent quan un dels dosos es va plegar i va fer desestabilitzar acotxador i enxaneta precipitant el despenjament dels dos petits.

En segona ronda, els morats portaven el setè 2de8 amb folre de l’any. El van tenir molt ben parat amb un lleuger tremolí que el van saber gestionar sense problemes i amb facilitat. Els del Vendrell van tornar a repetir sense cap problema el 4de7 amb el pilar deixant l’anterior com un petit accident.

El dos folrat va ser l’aposta en segona ronda dels Xiquets de Reus. La pujada va ser complicada amb un moviment que els va obligar a treballar des del començament, sobretot pel que fa al pis de quarts. La canalla no ho va veure gaire clar i van decidir fer enrere.

Nens alçaven mans al 5de7 després de l’intent desmuntat dels de la camisa avellana. Tant la carregada com la descarregada va ser lenta però plàcida i sense problemes per assolir-lo.

Els Xiquets de Reus van tornar a treure la carta del 2de8f amb ganes de descarregar-lo però la canalla el va tornar a baixar.

Els Moixiganguers d’Igualada apostaven pel 3de8 després de fer un peu desmuntat. Castell que els ha costat més que el quatre aquesta temporada tot i poder-lo assolir fins a quatre ocasions.

El tronc central el van saber gestionar fins al final tot i presentar falta de ritme acompanyat d’un lleuger tremolí. Els de la camisa avellana van voler afermar el segon castell amb el 4de8, el setè d’aquesta temporada.

L’estètica del castell no va ser amb les millors mides, fet que els va obligar a treballar-lo només començar. La coronació va estabilitzar el tronc amb gran control aconseguint descarregant-lo amb èxit.

Els de la camisa vermella van tancar la ronda de castells amb el 3de7 amb mirada de vuit pisos. Els Xiquets de Reus van refer-se tornant-hi amb el 2de8 amb folre que, ara sí el van descarregar.

Una diada que, tot i complicar-se amb els intents i peus desmuntats, fa camí cap a la diada del Mercadal que tenen d’aquí dues setmanes on arribaran amb els deures fets i amb grans somnis.

Els Moixiganguers d’Igualada van reeditar la millor diada de la temporada amb ganes de rodar castells de vuit per poder optar a reptes més grans per la seva diada al mes d’octubre. Els Nens del Vendrell van veure’s obligats a refer el seu programa amb la gamma alta de set i van aprofitar per fer estrenes a canalla. Tot i que, van mostrar que volien i esperaven més.

Temas

Comentarios

Lea También