Reus Societat

El Col·legi d’Advocats de Reus atén 27 casos de drets dels animals

El Servei d’Orientació Jurídica Animalista del Col·legi de l’Advocacia de Reus va celebrar ahir el Dia Internacional dels Drets dels Animals

REDACCIÓ

Whatsapp
El punt informatiu a l’entrada dels Jutjats de Reus, ha acollit un parell de gossos també. FOTO: A. MARINÉ.

El punt informatiu a l’entrada dels Jutjats de Reus, ha acollit un parell de gossos també. FOTO: A. MARINÉ.

La comissió per a la Defensa dels Drets dels Animals del Col·legi de l’Advocacia de Reus ha celebrat, aquest dimarts, el Dia Internacional dels Drets dels Animals, i ho ha fet amb dues activitats: la instal·lació d’un punt d’informació i assessorament a l’entrada dels Jutjats al matí i la conferència Els animals tenen drets, com actuar en cas de maltractament, visió jurídica i visió veterinària a la tarda, a la seu col·legial.

Als Jutjats hi han estat presents membres de la comissió amb l’objectiu d’atendre qualsevol interessat/da a saber-ne més sobre el Servei d’Orientació Jurídica Animalista (SOJA), en actiu ja fa prop de dos anys. De fet, des que es va crear s’han ates fins a 27 casos, dels quals 12 han estat aquest any. «És el primer cop que hem dut a terme un punt informatiu directe a la ciutadania i ha tingut èxit, s’ha apropat molta gent. De ben segur, tindrà continuïtat. Seguirem fent visibles els drets dels animals de cara al futur i, potser, d’una manera més incisiva», ha manifestat Yvonne Figueras, de la comissió animalista. Alguns dels dubtes més habituals acollits al punt d’assessorament van estar relacionats amb la manera d’actuar en casos de violència animal i una implantació de xips més controlada.

«Les consultes i casos més habituals, almenys pel que fa al SOJA, estan relacionats amb gossos i, en menys mesura, a gats i cavalls. Estem molt satisfets amb la col·laboració que hi ha amb la Fiscalia a la cuitat, el Seprona i els Agents Rurals», ha afegit Figueras.

Temas

Comentarios

Lea También