Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Aqualia construirà una depuradora per a les indústries químiques de Tarragona

Les indústries del polígon químic i petroquímic s’han unit per gestionar de forma integrada el tractament dels abocaments i evitar el tractament individual dels efluents

Diari de Tarragona

Whatsapp
A la dreta, el director de Zona II d’Aqualia, Juan Luis Castillo, i a l’esquerra Daniel Montserrat, director d’AITASA.

A la dreta, el director de Zona II d’Aqualia, Juan Luis Castillo, i a l’esquerra Daniel Montserrat, director d’AITASA.

AITASA (Aguas Industriales de Tarragona, S.A.), empresa que subministra aigua a les indústries químiques del Camp de Tarragona, ha adjudicat a Aqualia el disseny, la construcció, explotació i manteniment d’una planta de tractament conjunt d’efluents per a les indústries químiques de Tarragona. La planta donarà servei a les indústries del sector del polígon químic i petroquímic més gran del sud d’Europa.

Tal com ha explicat el President d’AITASA, Manu Segura, les empreses del polígon s’han unit “per optimitzar els recursos i fer un tractament més eficient, sota paràmetres de sostenibilitat, i complir amb la nova normativa europea, més exigent en el tractament d’aquests tipus d’aigües. Amb aquest ambiciós projecte, AITASA es consolida com una empresa capaç de gestionar y portar a terme infraestructures per l’interès comú de les seves associades y centrades en el món de l’aigua”.

El director de Zona II d’Aqualia, Juan Luis Castillo, ha explicat que “a l’hora de dissenyar i projectar la planta, ens hem marcat com a objectiu principal maximitzar el rendiment del tractament i millorar la qualitat de l’aigua que es torna al medi ambient. Altres metes bàsiques han estat l’obtenció d’una explotació fàcil i eficaç, amb les màximes condicions de seguretat i fiabilitat i minimitzant l’impacte mediambiental i urbanístic. A més, hem utilitzat les millors tècniques disponibles”.

Castillo també ha explicat que amb el tractament integrat dels abocaments de les indústries s’optimitzen els recursos i es treballa d’una manera més eficient, “tot i que es multiplica la complexitat tècnica del tractament, de manera que el disseny és un dels més complexes i complets possibles”. Per això, prèviament, per definir i valorar el projecte, l’any passat Aqualia va posar en marxa una planta pilot a escala industrial in situ, totalment extrapolable a la futura planta de tractament a escala real.

La nova planta de tractament d’efluents es construirà en terrenys dins del polígon petroquímic sud de Tar­ra­gona i tindrà una capa­ci­tat de 1.800.000 litres/h durant les 24 hores, amb possibilitat de futures ampliacions. L’aigua a tractar arribarà a través de l’emissari conjunt, gestionat per AITASA, mitjançant dos col·lectors, un que procedirà del polígon nord i un altre del polígon sud.

El pressupost del contracte és de 24 M€, més 15 M€ pels 5 anys d’explotació. Un cop fets els treballs preliminars per part d’Aqualia, les obres, començaran aquest mes de juny i duraran 17 mesos.

Les instal·lacions que s’han de construir, tot i donar resposta a les exigències mediambientals europees respecte a la qualitat de l’aigua depurada, permetrà a la indústria química del Camp de Tarragona disposar d’una font important a integrar en el cicle de l’aigua mitjançant la regeneració i reutilització .

Temas

Comentarios

Lea También