Ebre Aiguats

Ulldecona i la Ràpita entren a la zona catastròfica

El passeig marítim de les Cases d’Alcanar i les carreteres estaran reparades en un mes

M.PALLÁS /ACN

Whatsapp
Obres per reparar l’esvoranc de les Cases d’Alcanar, ahir. foto: j. revillas

Obres per reparar l’esvoranc de les Cases d’Alcanar, ahir. foto: j. revillas

El Govern espanyol està ultimant l’aplicació de mesures específiques relatives a l’acord de 21 de setembre de 2021, en el qual el Consell de Ministres va declarar «zona afectada gravemente por una emergencia de protección civil» la zona d’Alcanar com a conseqüència de les inundacions produïdes el passat 1 de setembre.

Tot i que en un primer moment es podia donar a entendre que la declaració de zona catastròfica només incloïa el municipi d’Alcanar (amb Alcanar Platja i les Cases d’Alcanar), quedant fora Ulldecona i Sant Carles de la Ràpita, que també van patir greus danys, finalment l’Estat ha confirmat per escrit que sí estan inclosos.

Així, l’Estat ja ha demanat la relació de danys materials a l’Ajuntament d’Ulldecona i l’alcaldessa del municipi, Núria Ventura, ha confirmat al Diari que ja s’ha fet arribar, tant a la Generalitat com a l’Estat.

Concretament, els danys a Ulldecona ascendeixen a 1,3 milions d’euros entre destrosses a equipaments públics, camins, la sèquia de la Foia, les actuacions d’urgència, la depuradora d’aigües i diverses afectacions a àrees de lleure.

Obres al passeig de les Cases

D’altra banda, les obres que el Departament de Territori de la Generalitat està executant a Alcanar estaran acabades abans de final d’any.

Així, s’està restituint el tram del passeig marítim de les Cases d’Alcanar on la crescuda del barranc de Sant Jaume va fer un gran esvoranc. Amb una inversió de 223.620 euros, es reforça amb formigó i pedres el calaix de desembassament i es restituiran els elements que es va endur l’aigua en superfície.

Com ha avançat en una visita el secretari de Territori i Mobilitat, Isidre Gavin, unes setmanes abans de Nadal s’habilitarà un pas en aquest punt perquè el peix arribi a la llotja i es pugui planificar la important comercialització de les festes nadalenques.

El Departament de Territori ambé està reparant d’urgència els trams malmesos pels aiguats a les carreteres TV-3318, TV-3316, T-331 i T-332, entre Alcanar i Ulldecona.

La inversió en aquestes obres és de 339.012 euros i també es preveu que s’hi pugui circular abans de final d’any, probablement a mitjan desembre, mentre s’enllesteix l’obra.

Temas

Comentarios

Lea También