Ulldecona donarà més de 42.000 euros d’ajuts a autònoms, empreses i comerços

L’Ajuntament vol donar suport al teixit econòmic afectat per la pandèmia

REDACCIÓ

Whatsapp
Ulldecona donarà més de 42.000 euros d’ajuts a autònoms, empreses i comerços

Ulldecona donarà més de 42.000 euros d’ajuts a autònoms, empreses i comerços

L’Ajuntament d’Ulldecona ha rebut 97 sol·licituds de subvencions per contribuir al manteniment del teixit empresarial i comercial del municipi, una línia aprovada durant l’estat d’alarma de la primavera amb una dotació inicial de 50.000 euros i adreçada a autònoms, societats mercantils, comunitats de béns i cooperatives, entre d’altres. D’aquestes 97 peticions, 3 han estat denegades per no complir les condicions. De les 94 atorgades, ja se n’han pagat un total de 78; i a les 16 restants se’ls ha requerit la documentació complementària per justificar les pèrdues. En total, ja s’han pagat més de 42.000 euros. Tal com s’especifica a les bases, hi havia dos nivells d’afectació. La quantitat màxima, de 600 euros, ha estat atorgada a 57 de les sol·licituds presentades per empreses que es van veure obligades a tancar la seva activitat o van haver d’operar amb restriccions especials. La resta, de 300 euros, és per a les empreses que van operar amb restriccions generals o que podien seguir fent activitat online.

Segons l’alcaldessa, Núria Ventura, l’Ajuntament vol «contribuir al manteniment del teixit empresarial del municipi, preservar l’activitat econòmica i els llocs de treball mitjançant la cobertura de part de les pèrdues patides per les empreses i comerços a causa de la situació d’emergència sanitària».

A més, l’Ajuntament va obrir una línia de microcrèdits dotada en 200.000 euros per a microempreses que s’hagin vist obligades a demanar la prestació per cessament d’activitat, i a treballadors afectats per un ERTO o que hagin patit l’extinció del seu contracte. Per aquesta línia, s’han tramitat 8 sol·licituds més.

El govern municipal estudia ara tirar endavant noves línies semblants de cara als pressupostos de l’any vinent.

Comentarios

Lea También