Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Queixes per la reforma de les antigues escales dels Jutjats de Tortosa

Les noves escales de formigó oculten les històriques, fetes amb pedra de la Cinta

M. PALLÁS

Whatsapp
Les escales originals amb les noves de formigó a sobre. FOTO: JOAN REVILLAS

Les escales originals amb les noves de formigó a sobre. FOTO: JOAN REVILLAS

Els veïns de l’Associació del Centre-Nucli Històric de Tortosa, així com l’entitat Amics dels Castells, han denunciat l’ocultació de les antigues escales dels Jutjats de Tortosa en un nou paviment de formigó ara que s’està portant a terme la urbanització de la plaça dels Estudis amb la construcció del Palau de Justícia. Per als veïns i l’entitat això és un «atemptat contra el patrimoni».

«Creiem que les lloses de formigó no són la solució. S’haurien d’haver respectat aquestes pedres i s’haguessen pogut trobar altres materials menys agressius», expressa el president veïnal Josep Baubí. «Les escales tenen un valor. Es comença per unes escales, i després serà una altra cosa i es va tenint menys cura del nostre patrimoni», declara el president d’Amics dels Castells, Jordi Mulet. L’entitat i els veïns expressen que per a fer actuacions a títol personal a l’entorn del conjunt monumental de Tortosa es demanen molts de tràmits per ser respectuosos amb el patrimoni. «Doncs que l’Administració també tinga tanta cura, que siga per a tots igual», expressen.

La qüestió va arribar al passat ple ordinari de l’Ajuntament de Tortosa, en forma de precs i preguntes per part del regidor de Movem Tortosa Jaume Bel. El grup no està d’acord amb la solució arquitectònica adoptada perquè entén que és «perfectament compatible el manteniment de les voreres de pedra de la Cinta amb la nova urbanització de la plaça». Per al grup, aquestes pedres «tenen un valor patrimonial evident perquè provenen de la pedrera de la Cinta» i lamenten «la falta de sensibilitat que s’ha tingut».

Fonts municipals responen que aquestes pedres no s’han pas destruït, sinó que continuen al lloc i que en qualsevol cas correspon a un projecte del Departament de Justícia de la Generalitat, que és qui ha portat a terme l’actuació. L’Ajuntament ja va preguntar el per què d’aquest sistema, i la Generalitat va comunicar que era per resoldre el desnivell que hi havia i la situació de barreres arquitectòniques.

Comentarios

Lea También