La DO Terra Alta, tercera preferida a Catalunya

La DO Terra Alta manté el 5,5% en la venda de vi al mercat català, segons l’estudi Nielsen

REDACCIÓ

Whatsapp
Imatge d'arxiu de les vinyes de Corbera d'Ebre. FOTO: Joan Revillas

Imatge d'arxiu de les vinyes de Corbera d'Ebre. FOTO: Joan Revillas

La Denominació d’Origen Terra Alta manté la tercera posició en el rànquing de preferències del consumidor entre els vins de les denominacions d’origen catalanes, segons dades del darrer estudi Nielsen, corresponent a l’any 2019. Segons l’estudi encarregat per l’INCAVI, la DO Terra Alta va mantenir la seva quota del 5,5% en la venda de vi al mercat català, tant en alimentació com en hostaleria, quota que ja va obtenir el 2018.

Pel que fa al canal alimentació, el percentatge era del 7,1%, mantenint dades de 2018, mentre que en hotels, restaurants i cafeteries passa a tenir a 3,2% davant del 3% de l’any 2018. Aquesta tendència a l’alça dins el canal Horeca porta implícit un augment del valor de la marca DO Terra Alta també entre els professionals del sector.

Pel que fa a les dades a la resta de l’Estat, cal destacar una dada molt significativa, i és que la DO Terra Alta és la DO catalana que més es ven fora de Catalunya, amb un percentatge de quota de mercat del 3,10%, molt per sobre dels percentatges de la resta de les DO catalanes.

Amb aquestes dades a la mà, la DO Terra Alta es reafirmava en les polítiques adoptades des del Consell Regulador en els darrers anys, amb una aposta clara per la qualitat, el valor i l’increment de la notorietat dels vins de la DO Terra Alta, i amb la garnatxa blanca com a emblema de la DO, varietat que es veurà ara reforçada també pel morenillo, recentment aprovada pel Ministeri d’Agricultura.

Comentarios

Lea También