Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El Govern destina 2,2 milions a regenerar el bosc cremat de la Ribera d'Ebre

Els treballs s’estan executant des del setembre, a càrrec de l’empresa Forestal Catalana, i està previst que acabin abans de l’estiu

M.M.

Whatsapp
Treballs de neteja del bosc cremat al terme de  Flix.  FOTO: JOAN REVILLAS

Treballs de neteja del bosc cremat al terme de Flix. FOTO: JOAN REVILLAS

El Govern de la Generalitat ha destinat 2,2 milions d’euros a l’execució de treballs urgents de restauració dels terrenys forestals afectats per l’incendi de la Ribera d’Ebre del passat 26 de juny, a través de Forestal Catalana (empresa adscrita al Departament d’Agricultura). L’incendi va afectar un total de 5.046 hectàrees, de les quals un 80 per cent són forestals (4.071 ha).

Els treballs pretenen restaurar la coberta vegetal afectada. Es retirarà l’arbrat cremat per facilitar la regeneració i disminuir els riscos relacionats amb l’erosió i la sanitat vegetal. També s’intervindrà en la millora de la xarxa viària necessària per a la gestió, la prevenció i l’extinció d’incendis de la zona.

El cost de les actuacions aprovades ahir pel Govern l’assumirà íntegrament el Departament d’Agricultura. Així, els més de 800 propietaris dels terrenys «no hauran de fer cap inversió econòmica», segons destaquen des de la Generalitat. Està previst que totes les actuacions finalitzin abans del proper estiu. Una part d’aquests treballs ja estan en marxa des del passat mes de setembre, en un espai d’unes 1.243 hectàrees.Els treballs a tocar de camins i carreteres han estat els primers que s’han dut a terme per evitar la caiguda d’arbres sobre els vials, fet que podria comportar problemes en la xarxa de comunicacions de la zona incendiada. Fins al moment s’ha actuat en una longitud de 61 quilòmetres, de manera que en queden 20 per executar.

Per altra banda i com ja va informar el Diari, l’administració també ha obert una línia de subvencions per a explotacions agràries i comunitats de regants afectades.

Comentarios

Lea También