Más de Ebre

El projecte de competitivitat Ebre Bioterritori invertirà 3 milions en negocis sostenibles

El Consell Comarcal del Baix Ebre coordinarà el Projecte d’especialització i competitivitat territorial (PECT) cofinançat amb fons europeus FEDER per potenciar models innovadors

MARINA PALLÁS CATURLA

Whatsapp
L’Ajuntament de la Ràpita crearà a l’edifici Duanes un centre per a nous models de negoci basats en l’economia blava.FOTO: JOAN REVILLAS

L’Ajuntament de la Ràpita crearà a l’edifici Duanes un centre per a nous models de negoci basats en l’economia blava.FOTO: JOAN REVILLAS

El Consell Comarcal del Baix Ebre coordinarà el projecte d’especialització i competitivitat territorial (PECT) Ebre Bioterritori, que suposarà una inversió de 3,1 milions d’euros i que té l’objectiu de potenciar models de negoci innovadors i sostenibles.

La direcció general d’Administració Local de la Generalitat ha resolt aquest mes d’abril la selecció dels projectes que rebran el finançament europeu, a través del fons FEDER i s’ha aprovat la proposta presentada pel Consell Comarcal del Baix Ebre a final del 2019. El PECT Ebre Bioterritori serà finançat en un 50% amb fons europeus durant el període 2020-2023.

«Hem d’aprofitar aquesta eina de desenvolupament territorial per crear sinergies entre els socis i fomentar l’activitat econòmica, l’ocupació, el benestar i la qualitat de vida a les Terres de l’Ebre», va declarar ahir en la presentació del projecte el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura.

Pel que fa als socis del PECT Ebre Bioterritori són la Fundació Cívica Innomnium, Eurecat Amposta, la Universitat Rovira i Virgili, el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE), Cenfim (Clúster d’equipament de la llar i el contract) i l’Ajuntament de la Ràpita, cadascun dels quals liderarà una de les operacions, que seran coordinades des del Consell Comarcal del Baix Ebre, que ja té experiència en aquest tipus de projectes perquè actualment coordina el PECT Ebre Biosfera, que és a la recta final.

«El Consell Comarcal del Baix Ebre és l’única institució ebrenca que lidera un PECT», va puntualitzar Faura.

Aprofitar el capital natural de les Terres de l’Ebre per incrementar la competitivitat de les empreses ebrenques a través de l’impuls de models de negoci sostenibles és el fil conductor del PECT Ebre Bioterritori. Els socis d’aquest projecte representen totes les tipologies d’actors de la quàdruple hèlix: l’administració pública, el sistema R+D+I, el sector productiu i empresarial i la societat civil.

Així, a partir d’Ebre Bioterritori, la Fundació Cívica Innomnium promourà l’emprenedoria cívica i la participació digital de la ciutadania en els processos d’innovació i descoberta emprenedora. Per la seua banda, Eurecat Amposta crearà un Living Lab al seu centre, un espai per a l’experimentació, el co-disseny i la cocreació en àmbits com l’adaptació al canvi climàtic, infraestructures verdes, gestió de l’aigua i sediments i ecoturisme.

La URV per la seua banda impulsarà un laboratori d’innovació per a l’educació ambiental i el COPATE promourà la marca Terres de l’Ebre, Reserva de la Biosfera. El Cenfim identificarà els atributs de sostenibilitat que es valoren en el sector hàbitat perquè les empreses els puguin traslladar als clients i, finalment, l’Ajuntament de la Ràpita crearà un centre a l’edifici Duanes, per a nous models de negoci basats en l’economia blava.

El Consell Comarcal del Baix Ebre ja ha coordinat el PECT EbreBiosfera, que està finalitzant. S’han posat en marxa projectes que han mobilitzat 1,7 milions d’euros, un 78% del pressupost total previst al projecte.

Comentarios

Lea También