Tarragona Societat

Tot a punt per la Gran Festa de la Calçotada de Valls

Avui al matí tindrà lloc la 6a Jornada Gastronòmica que reuneix els principals restauradors de la ciutat i de la comarca de l’Alt Camp, xefs, cellers i agricultors

A.T.

Whatsapp
Imatge d’arxiu de la Gran Festa de la Calçotada de Valls. FOTO: A.González/DT

Imatge d’arxiu de la Gran Festa de la Calçotada de Valls. FOTO: A.González/DT

Valls ho té tot a punt per celebrar la Gran Festa de la Calçotada demà. La Jornada Gastronòmica del Calçot-Memorial Àngel Solé que tindrà lloc avui al matí és una jornada festiva que reunirà als principals restauradors de Valls i la comarca de l’Alt Camp, xefs, cellers i agricultors. La cuina del calçot serà la protagonista d’una festa que organitzen l’Ajuntament de Valls, la Denominació d’Origen Tarragona, la Indicació Geogràfica Protegida Calçot de Valls, la Cooperativa Agrícola i l’Associació de Restauradors, amb la col·laboració del Grup GSR. La festa comptarà amb un protagonista excepcional, el reconegut pastisser Chritian Escribà que serà nomenat Amic de l’Autèntica Calçotada de Valls.

El Pati serà l’epicentre de la festa. A les 11 obrirà portes el Mercat de Tastets de Cuina de Calçot. En aquesta ocasió, tothom podrà degustar fins a les 14h les especialitats a base de calçots, maridats amb els vins dels cellers a 2 euros la copa. Ja a la tarda (19h) els assistents podran gaudir de la música del Djs Carlos Arias i Alex Murmur.

Showcookings

La festa tindrà també com a protagonistes del showcooking als cuiners Víctor Quintillà, estrella Michelin al restaurant Lluerna de Santa Coloma de Gramenet, Rafa Zafra, del restaurant Estimar, Josep Moreno -xef de Valls que regenta el restaurant Deliranto de Salou, recentment guardonat amb una estrella Michelin-, que junt amb el també vallenc Albert Roig oferiran una demostració de cuina en directe amb receptes a base de calçots.La Jornada Gastronòmica nomenarà, Christian Escribà com Amic de l’Autèntica Calçotada. Christian Escribà regenta la històrica Pastisseria Escribà de Barcelona, coneguda per molts per les monumentals mones de Pasqua, però que és tot un dels grans referents de la cuina catalana. Amb guardons de tan prestigi com el de Millor Pastisser d’Espanya, forma part del que és la quarta generació d’uns pastissers genials.

Demà diumenge tindrà lloc la Gran Festa de la Calçotada que espera reunir uns 40.000 visitants d’arreu del país. L’esdeveniment es caracteritza per les degustacions de calçots, salsa i els diferents concursos que tenen lloc pels carrers i places de Valls.

Temas

Comentarios

Lea También