Más de Ebre

Deltebre aprova un pressupost de 16,6 milions

Durant el pròxim exercici es reforçaran les partides que fomenten la cohesió social i impulsen la projecció del municipi

REDACCIÓ

Whatsapp
Per a les obres de finalització del Parc Fluvial del Delta es destinaran 85.000 euros. FOTO: JOAN REVILLAS

Per a les obres de finalització del Parc Fluvial del Delta es destinaran 85.000 euros. FOTO: JOAN REVILLAS

L’Ajuntament de Deltebre va aprovar ahir el pressupost 2020, que ha reforçat les partides que fomenten la cohesió social i impulsen la projecció del municipi. El pressupost s’eleva als 16.658.520 euros, uns 60.000 més que l’any anterior. Segons el consistori, la imatge de poble, la projecció econòmica i social del municipi, i la cohesió social són els pilars d’actuació fonamentals.

El pressupost també planteja inversions rellevants «per tal de seguir creant espais de convivència i punts de trobada per als veïns i veïnes de Deltebre que fomentin la cohesió social», tal com ha detallat l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, en el marc de la presentació. Entre aquestes inversions destaquen, per exemple, la piscina exterior Agustí Castellà, la millora del Centre Esportiu del Delta (350.000 euros) o l’entorn del centre de Jesús i Maria (355.000 euros). Una part important d’aquest treball estructural se centra amb la imatge de poble, la qual segueix sent prioritària per al govern municipal i es planteja una dotació econòmica, sense comptar la inversió, de més d’1,3 milions d’euros, que es destinarà al manteniment del nucli urbà de Deltebre i de Riumar, i per al manteniment dels camins rurals i desguassos.

Pel que fa a les ordenances fiscals, des del govern de l’Ajuntament de Deltebre s’ha apostat «per congelar els impostos municipals i adaptar les ordenances a les necessitats i realitats de les famílies del municipi», tal com ha detallat la tinenta d’alcaldia de #DeltebreEficient, Elisabeth Tomàs. Una de les novetats destacades és la introducció de criteris de sostenibilitat, com és en el cas de qui tingui cotxe híbrid o elèctric, que tindrà una bonificació a l’impost de circulació del 50% o el 100% respectivament.

Endeutament

El pressupost aprovat segueix donant resposta positiva els indicadors econòmics i segueix estabilitzant l’endeutament municipal en mínims històrics. Passant d’una ràtio d’endeutament que l’any 2013 girava entorn al 100%, a una ràtio que pressupostàriament frega el 40%. A més, aquesta ràtio també contempla la sol·licitud d’un préstec d’1,3 milions d’euros per fer front a part de les inversions.

Comentarios

Lea También