Ebre Tortosa

El parc eòlic del Baix Ebre renova els aerogeneradors

Després de 25 anys en funcionament, es planteja substituir els molins actuals per dos de més grans amb una inversió de 4 milions d’euros

REDACCIÓ

Whatsapp
El Parc Eòlic del Baix Ebre, a Tortosa. FOTO: JOAN REVILLAS

El Parc Eòlic del Baix Ebre, a Tortosa. FOTO: JOAN REVILLAS

El consell d’administració del Parc Eòlic del Baix Ebre (Pebesa) ha acordat iniciar els tràmits necessaris per a renovar els 25 aerogeneradors que després de gairebé vint-i-cinc anys en funcionament han quedat obsolets.

Concretament Pebesa planteja substituir els aerogeneradors actuals per dos de més grans amb una inversió de quatre milions d’euros. «Negociarem la compatibilitat de substituir els aerogeneradors que hi ha actualment per uns altres que generaran menys impacte visual i produiran més energia», ha manifestat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre i de la societat Pebesa, Xavier Faura.

El parc eòlic de Pebesa, situat al mont denominat Buinaca i Fullola al terme municipal de Tortosa, es va inaugurar el 1995 i va ser el primer a entrar en funcionament a Catalunya. La potència instal·lada és de 4 megawatts.

Aquesta setmana ha tingut lloc la junta general extraordinària de Pebesa, on s’ha oficialitzat el nomenament de Xavier Faura en representació del Consell Comarcal del Baix Ebre a la societat mercantil, i de Joaquim Martorell en representació de l’Ajuntament de Tortosa. El consell d’administració de Pebesa està integrat per: Empresa de promoció i localització industrial de Catalunya SA (AVANÇSA), Enerfin Sociedad de Energia SL, Instituto para la Diversificación y Ahorro de Energía (IDAE), l’Ajuntament de Tortosa i el Consell Comarcal del Baix Ebre.

Comentarios

Lea También