Más de Catalunya

Concentració massiva a les portes de Lledoners per passar la nit de Nadal amb els independentistes presos

Jordi Turull dona les gràcies als assistents a través del telèfon mòbil de la seva germana

ACN

Whatsapp
Els articipants en la cantada de nadales a Lledoners el 24 de desembre. FOTO: ACN

Els articipants en la cantada de nadales a Lledoners el 24 de desembre. FOTO: ACN

Concentració massiva durant la nit de Nadal a les portes de la presó de Lledoners en un acte de solidaritat amb els líders independentistes presos per passar la vetllada amb ells. També hi ha haver esdeveniments similars a la presó de Puig de les Basses, on hi ha l'exconsellera Dolors Bassa, i a la de Mas d'Enric, on hi ha l'expresidenta del Parlament de Catalunya Carme Forcadell.

A Lledoners, els concentrats es van sumar a l'acció que des de fa vora de mig any protagonitza en Joan Bona Nit, que cada dia acompanya Josep Rull, Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sánchez, Jordi Turull, Raül Romeva i Jordi Cuixart a última hora del dia des de l'exterior de la presó. Un per un desitja bona nit a cadascun d'ells, i aquest dimarts, com ha passat en altres ocasions, Oriol Junqueras va respondre també amb un bona nit des de l'interior.

L'altra sorpresa de la nit va ser que els concentrats van poder sentir la veu de Jordi Turull. Va ser a través del telèfon mòbil de la seva germana, aprofitant la comunicació telefònica setmanal que es permet als presos amb la família. La germana de Turull va acostar el telèfon a un megàfon i es va poder sentir l'exconseller del govern de Carles Puigdemont agraint el gest als concentrats.

En el marc de l'esdeveniment, en Joan Bona Nit, acompanyat de la cantant Sílvia Montells, va versionar la cançó dels Pets 'Bona Nit'. 

Cantada de nadales

Desenes de persones també van protagonitzar el 24 de desembre una cantada de nadales a Lledoners. Vinguts de diferents punts de Catalunya, van explicar que volien fer arribar als polítics empresonats la seva escalfor en unes dates tan complicades. ‘El 25 de desembre’, ‘Allà dalt de la muntanya’ o ‘Santa Nit’ són algunes de les peces que els participants van entonar des de l'esplanada de Lledoners.

Temas

Comentarios

Lea También