Más de Tarragona

Festival Internacional d’Orgue de Poblet

Els organistes Maria-Magdalena Káczor, Daria Burlak i Christian Schmitt protagonitzen les tres sessions del certamen

ACN

Whatsapp
Imatge de l'orgue de Poblet. FOTO: ACN

Imatge de l'orgue de Poblet. FOTO: ACN

El Monestir de Poblet ja ho té tot a punt per a la sisena edició del Festival Internacional d’Orgue, que tindrà lloc els dies 10, 17 i 24 de novembre. Enguany el certamen proposa tres programes que prenen Bach com a eix central i que exploren la interacció i les relacions de la seva música amb la de compositors tan diferents com Beethoven, Domenico Scarlatti i Arvo Pärt.

Els organistes Maria-Magdalena Káczor, Daria Burlak i Christian Schmitt seran els encarregats de guiar el públic en aquest recorregut. Káczor donarà el tret de sortida al festival dissabte vinent a la basílica del monestir.

En el primer concert, l’organista polonesa interpretarà obres de Bach al costat d’un dels seus referents immediats, Georg Boehm, però també de dos compositors posteriors, Beethoven i Barblan. Malgrat no ser reconegut per la seva obra organística, l’orgue va tenir un paper important en la formació musical de Beethoven i sempre va mostrar admiració per les habilitats dels organistes.

Nascuda a Polònia l’any 1980, Kaczor es va formar al seu país, a Alemanya i França, obtenint sempre les qualificacions més altes i obtenint nombrosos premis, beques i residències.

El 17 de novembre serà el torn de Daria Burlak, que proposa un programa de Bach i Buxtehude amb diverses sonates per a teclat de Domenico Scarlatti. En aquest concert es constataran els canvis que porten, en un interval de tot just cinquanta anys, de la culminació del Barroc a la intuïció dels primers trets del Classicisme. Burlak, nascuda a Rússia, va estudiar al Conservatori de Moscou abans de perfeccionar-se a Alemanya.

El Festival el tancarà el 24 de novembre un dels organistes més sol·licitats del panorama actual, Christian Schmitt, que inclourà en el repertori obres de Bach i Pachelbel, al costat de composicions del segle XX com ‘Annum per annum’ d’Arvo Pärt i un dels estudis de concert de Langlais. Format entre Alemanya, París i Boston, la seva activitat concertística el porta regularment a les principals sales de concerts de tot el món.

Un certamen de tardor consolidat

Amb el Festival Internacional d’Orgue, el Monestir de Poblet completa la seva oferta cultural durant la tardor. Des de fa sis anys, ha consolidat un públic fidel a la cita i que va creixent edició rere edició. Els concerts mouen cada any al voltant d’un miler de persones.

En aquests sis anys, l’orgue Metzler de Poblet s’ha fet un lloc entre els amants de la música antiga i especialment del Barroc francès i alemany, ja que la seva sonoritat està especialment pensada per a aquest repertori.

Temas

Comentarios

Lea También