Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Torredembarra exposa els vehicles del seu passat

Són carruatges de la col·lecció del veí, Jordi Rovira (de Cal Joanet), que feia més de 25 anys que no mostrava en un espai público com el passeig marítim part del seu llegat a la ciutat

Diari de Tarragona

Whatsapp
Els turistes que passen pel Passeig Marítim poden veure aquests carruatges. FOTO: J.Guasch

Els turistes que passen pel Passeig Marítim poden veure aquests carruatges. FOTO: J.Guasch

Durant tot aquest cap de setmana, els qui deambulin pel Passeig Marítim de Torredembarra, a l’alçada del mític bar-restaurant Xaloquell de Baix a Mar, es trobaran amb la sorpresa de topar-se amb l’exposició d’uns quants carruatges de la col·lecció del torrenc Jordi Rovira.

Es tracta d’una petita mostra d’una de les col·leccions més importants d’Europa. En aquest cas, els vehicles exposats són un carro del peix, del segle XIX, que s’utilitzava per fer el repartiment des de la llotja fins a les peixateries, i una carreta per fer la venda ambulant pels carrers; un òmnibus, un vehicle d’origen anglès que entre els segles XVIII i XIX era destinat al trasllat de persones, en aquest cas era utilitzat per una comunitat de monges per fer trajectes de llarg recorregut;  un break, un carruatge anglès utilitzat per a la caça, atès que tenia un compartiment per a transportar els gossos; i una carreta americana de les que s’utilitzaren per a conquistar l’Oest americà.

Carro per portar el peix. FOTO: J. Guasch

Aquest últim és una fidedigna reproducció feta per Jordi Rovira a partir de models originals, que va ser presentat en els 3 Tombs de Tarragona de l’any 2015. 

Feia més de 25 anys que a Torredembarra no s’exposava cap carruatge de la col·lecció Jordi Rovira–Can Joanet, la qual cosa és un bon incentiu per apropar-s’hi.   

Temas

Comentarios

Lea También