Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Una escala entre les aules i el món laboral

Acabar els estudis i llençar-se al món professional no és un pas gens fàcil. El Fòrum d’Ocupació busca fer de pont amb les empreses i retenir el talent del territori

Marina Pallás

Whatsapp
Imatge del Fòrum d'Ocupació d'aquest dijous a la URV a Tortosa.

Imatge del Fòrum d'Ocupació d'aquest dijous a la URV a Tortosa.

Acabar l’etapa d’estudiant i llençar-se al món laboral és un pas que sovint no és gens fàcil. Després d’anys d’estudiar i de seguir la dinàmica dels cursos, dels treballs i els exàmens, arriba, de cop i volta, la incertesa. Són moltes les preguntes i poques les respostes. Però sembla essencial adquirir una mica d’experiència i disposar d’un currículum que vagi millorant i ampliant-se amb els mesos per aspirar a llocs de treball dignes. 

Amb l’objectiu de posar en contacte els estudiants i tota la gent formada que hi estigui interessada amb les empreses del territori, així com d’evitar la fuga fora del territori, ahir el Campus Terres de l’Ebre de la Universitat Rovira i Virgili va acollir el sisè Fòrum d’Ocupació Universitària.

Aquest fòrum està impulsat per l’Oficina d’Orientació Universitària de la Universitat Rovira i Virgili, la Càtedra d’Economia Local i Regional del campus Terres de l’Ebre i l’Institut per al desenvolupament de les comarques de l’Ebre, i enguany s’hi ha sumat a l’organització l’Institut de l’Ebre i la Cambra de Comerç i Navegació de Tortosa , dos institucions que també treballen en la formació de persones amb l’objectiu que es puguin incorporar al mercat laboral.

Enguany hi ha hagut 45 empreses inscrites, de tots els sectors. El balanç de Fòrum d’Ocupació del 2017 va ser molt positiu. Es van realitzar 1.171 entrevistes, es van lliurat 1.114 currículums i es van tancar 40 contractes laborals per cobrir places dins d’algunes de les empreses participants. 

«Els alumnes de magisteri o infermeria és possible que busquen faenes més especialitzades, però els perfils d’ADE són molt més diversos i aptes en totes les empreses», explicava el sotsdirector del campus Terres de l’Ebre de la URV i un dels responsables de l’organització del Fòrum, Xavi Farré. 

Una de les empreses que participava en el fòrum era Hife, que està buscant conductors per als seus autobusos. «Nosaltres necessitem un perfil una mica més concret, amb el carnet de conduir D i aptituds per al tracte amb el públic», detallava la tècnica en recursos humans Paula Pardo. «Tenim una plantilla fixa i enguany podríem arribar a necessitar fins a 20 conductors». 

Dos nois que buscaven faena per a l’estiu eren Mohammed Bourhriba, de Deltebre, i Sergi Gasparín, de la Ràpita, tots dos de 20 anys i estudiants de segon d’ADE del campus. «L’any passat també vam venir al fòrum», explicaven. «Busquem una faena per a l’estiu, ja que durant el curs tenim poc temps, dels sectors de l’economia, la comptabilitat i la gestió».

Comentarios

Lea También