Tortosa promociona la Setmana Santa com a actiu turístic

L’Ajuntament i les confraries presenten un programa amb actes religiosos, tradicionals i culturals per atraure cada any més visitants

Marina Pallás

Whatsapp
Aquest dilluns al Centre d’Interpretació de la Setmana Santa va tenir lloc la presentació dels actes.  FOTO: Joan Revillas

Aquest dilluns al Centre d’Interpretació de la Setmana Santa va tenir lloc la presentació dels actes. FOTO: Joan Revillas

Un any més la Setmana Santa de Tortosa es presenta amb un seguit d’actes tradicionals, religiosos i també culturals que busquen la participació tant de veïns del territori com de forans.

Tortosa és l’escenari dels actes més multitudinaris i espectaculars que conformen la Setmana Santa a les Terres de l’Ebre. Tal com han explicat l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i el primer tinent d’alcalde i regidor de Turisme, Josep Felip Monclús, la Setmana Santa és un moment molt important per a la ciutat de Tortosa, que durant uns dies s’omple de visitants. «És una Setmana Santa referent a tot el país, amb moltíssims actes al voltant», ha expressat l’alcaldessa Roigé. Tot això permet als visitants descobrir el territori i, a la vegada, gaudir de les processons i tradicions ancestrals. 

«Aspirem a ser una ciutat de turisme desestacionalitzat i que més persones es puguen guanyar la vida gràcies al turisme. La Setmana Santa és un bon moment perquè la gent ens puga visitar, ja que coincideix amb una època vacacional que pot anar molt bé per al turisme», ha argumentat per la seua banda el regidor Monclús.

Des de fa set anys la ciutat compta amb l’únic Centre d’Interpretació de la Setmana Santa del país, que acull els passos que surten a les processons i que són autèntiques obres d’art. «És de valorar també tota la faena que fan les confraries durant tot l’any», ha destacat Roigé, que tot just enguany serà la pregonera de la Setmana Santa. «Sempre he viscut aquests dies i actes amb molt d’orgull i de passió», ha declarat.

Pel que fa al programa d’actes que va presentar ahir la presidenta de l’Agrupació de Confraries, Cinta Fontanet, cal comentar en primer lloc la representació de La Passió d’Ulldecona d’aquest mateix diumenge, per primera vegada, a l’Auditori Felip Pedrell. Serà a les 17 hores, i una bona oportunitat per descobrir o tornar a veure aquesta emblemàtica representació.

El programa també inclou les tres tradicionals processons que se celebren a Tortosa, particularment la de Diumenge de Rams (dia 25), la més matinera de Catalunya i una de les més multitudinàries. I també la del Silenci, que es fa a les dotze de la nit de Dijous Sant, i que enguany té com a novetat que la Confraria de les Cinc Llagues interpretarà una saeta quan la processó passe per la plaça de l’Absis, i quan el Crist arribe a l’església de la Puríssima. Aquesta confraria és la portadora de la Bandera de l’Agrupació i l’encarregada de les Versions de Setmana Santa que es faran divendres 16 a les 20.30 hores.

El pregó se celebrarà dissabte 24 de març, a les 20.30 hores, al Centre d’Interpretació de la Setmana Santa. Així mateix hi haurà la conferència ‘La mort física de Jesús’, a càrrec del Dr. Pallarès el dissabte 17, a les 20.30 hores, a l’església del Roser i la presentació del nou xassís del pas de la Confraria dels Natzarens de Jesús de la Passió, el dimecres 28, a les 20.30 hores, al Centre d’Interpretació. Completen el programa la mostra de fotografies de Cinta Llatje i algunes activitats infantils.

També cal destacar el 14è Festival de Música Sacra, que enguany comptarà amb dos concerts: un a càrrec del Cor de Cambra Tyrichae (dia 23, a les 20.30 hores) a l’església de Remolins, i l’altre a càrrec de la soprano Cecília Aymí i l’Orquestra Simfònica de les Terres de l’Ebre (dia 26, a les 20.30 hores) a l’església de Sant Blai. 

Comentarios

Lea También