Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Creixen els controls al camp per frenar l’onada de robatoris d’olives al Baix Ebre i Montsià

Els Agents Rurals i Mossos d’Esquadra incrementen la presència davant l’alerta del sector al Baix Ebre i Montsià, molt afectat enguany per l’augment d’aquests delictes. La causa és l’elevada cotització del fruit per la davallada de la producció

A.Caralt

Whatsapp

Agents Rurals i Mossos d’Esquadra han incrementat els controls a carreteres i camins del Baix Ebre i Montsià per frenar l’onada de robatoris d’olives que s’està produint en aquesta campanya a les dues comarques. 

Els casos de robatoris d’olives, i també de garrofes, és habitual en els últims anys però enguany han proliferat per l’elevada cotització de l’oliva, que ha assolit un preu d’entre 80 i 90 cèntims d’euros/quilo, apunta el coordinador d’Unió de Pagesos al territori, Hilari Curto. El motiu de l’alça de preus és la caiguda en picat de la producció a Catalunya i arreu de l’Estat per la severa sequera. En el cas de les Terres de l’Ebre, la davallada de la producció se situa enguany entre un 50 i un 70 per cent segons les zones en relació a una collita normal.

Així les coses, el robatori d’olives s’ha convertit encara més en un bon negoci per als lladres. Fonts dels Mossos d’Esquadra apunten que els autors són persones que a títol individual o en petits grups, no en colles, accedeixen a les finques aprofitant l’aturada de dinar o al vespre per collir les olives del terra amb una màquina o per robar sacs d’olives que ja han estat plegades. 

Els controls en marxa pretenen verificar la procedència legal de la mercaderia que transporta l’agricultor i assegurar que els molins d’oli no acceptin mercaderia robada. Si fos el cas, cometrien un delicte de receptació.

Els Mossos també han posat a disposició dels afectats un correu electrònic per comunicar qualsevol incidència o sospita. En aquest sentit, Curto demana la col·laboració dels pagesos en el sentit de denunciar qualsevol robatori.

El gerent de la Cooperativa Soldebre, Pere Albacar, reclama en nom del món cooperatiu un pla d’acció orientat al pagès per tal de facilitar les denúncies de robatoris, a més d’incidir en les inspeccions de tots els canals de recepció de les oliveres. Albacar apunta que s’han produït casos de robatoris d’entre 3.000 i 6.000 quilos d’olives en un dia per productor.

Temas

Comentarios

Lea También