Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Tarragona encén els llums de Nadal aquest divendres a la Rambla Nova

Enguany, per primera vegada, les 10 associacions comercials faran una campanya unitària.

Diari de Tarragona

Whatsapp
Llums de Nadal les passades festes de 2016. FOTO: Pere Ferré

Llums de Nadal les passades festes de 2016. FOTO: Pere Ferré

La Festa de l’encesa de llums, adreçada als infants, tindrà lloc aquest divendres 24 de novembre a la Rambla Nova, entre la Font del Centenari i l’estàtua dels Despullats. S’iniciarà a les 17.30 hores amb tallers de postals i estarà amenitzada per cançons populars catalanes i nadalenques dels Pastorets Rock.

L’argument de la Festa, organitzada pel Club dels tarraconins, és que la Nineta i l'Ivori han recopilat materials de tot l'univers per crear un acumulador d'energia ultrasònic que convertirà les postals dels infants de Tarragona en energia per encendre els llums de Nadal.

Es necessitarà que tots els assistents omplin la seva postal i la dipositin a l'acumulador d'energia. Els Pastorets Rock explicaran com omplir la bateria per encendre els llums. Com més postals s’escriguin, més llums es podran encendre. Tota l'energia que sobri es portarà al Parc de Nadal, ubicat al recinte Firal, per posar en marxa els tallers.

A l’acte, es comptarà amb la col·laboració de la Fira de l'Oli de Siurana que regalarà el de berenar de pa amb oli i xocolata als infants i que serà distribuït pels integrants del Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre.

A les 18.30 hores, s’encendran els 700 motius nadalencs distribuïts per tot Tarragona. L’enllumenat romandrà obert del 24 de novembre al 6 de gener, diàriament de les 18 a les 23 hores. El cost econòmic és de 212.000 euros assumit per l’Ajuntament: el lloguer del material de l’enllumenat i la instal·lació tindrà un cost de 207.000 € i la despesa energètica 5.000 euros.

Dinamització comercial

Enguany, per primera vegada, l’Ajuntament i les 10 associacions de comerciants de la ciutat han treballat conjuntament per tirar endavant la campanya de Nadal unint esforços i recursos per planificar les mateixes activitats amb un discurs unitari.

La consellera de Comerç, Elvira Ferrando, ha valorat molt positivament que “per primera vegada tot el comerç anirà unit en una campanya comercial, des de llevant fins a ponent i el centre” i ha afirmat que això “és fruit de les reunions de la Taula de Comerç de Tarragona, ja que hem vist que sumant energies es dinamitza tot el comerç i es dóna un impuls al consum; és la manera d’assolir un marc associatiu integrat i cooperatiu, on estiguin representats totes les singularitats de les diferents associacions”.

D’esquerra a dreta, Manoli Paz de l’Associació de Comerciants de Campclar; Salvador Minguella de l’Associació de Comerciants de la Via T; la consellera de Comerç, Elvira Ferrando; Carlos Legaz de la Unió de Botiguers Torreforta i Montse Cosials de Botiguers de Tarragona. FOTO: Mauri

La campanya promocional consistirà que els 184 comerços participants i estaran identificats amb un cartell a la porta i disposaran d’una bústia de cartró.

La botiga donarà als seus compradors unes butlletes i unes postals. Les butlletes s’hauran d’omplir amb el nom i contacte del comprador i dipositar-les a les bústies per participar en un sorteig. En total es distribuiran 73.400 les butlletes.

Al final de la campanya, el 3 de gener, cada botiga sortejarà premis entre totes les butlletes de la seva bústia. El dia 4 de gener se celebrarà la festa de cloenda; a les 12 del migdia al Balcó del Mediterrani, a les 17 hores a Campclar i, a les 19 hores, a la Vall de l’Arrabassada.

Els comerços també lliuraran unes postals amb motiu de la campanya “Tarragona, un Nadal per escriure’ns”. Les postals tenen una frase emotiva, per exemple: “Ets un sol”, “Et trobo a faltar”, “Tinc ganes de fer-te riure”, etc; s’han fet 11 versions diferents. En total es distribuiran 40.000 postals pels comerços, el Mercat Central, el Mercat de Torreforta i en seus municipals.

La campanya impulsada per la conselleria de Comerç compta amb les associacions següents: Botiguers de Tarragona, Unió de Botiguers de Torreforta, Unió de Botiguers de Sant Pere i Sant Pau, Associació de Comerciants Via T, Associació de Comerciants de Campclar, Unió d’Empresaris Voltants Mercat Central, Nova Unió de Comerciants de Bonavista UCB, Associació de Comerciants Sant Salvador, Associació Centre Comercial la Vall de l’Arrabassada i Associació de Venedors del Mercat Central.

Temas

Comentarios

Lea También