Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La Unitat del Dolor del Joan XXIII redueix de sis mesos a setze dies la llista d'espera

L'activitat a la clínica gairebé s'ha doblat en els darrers quatre anys

 

ACN

Whatsapp
Imatge d'arxiu de l'Hospital Joan XXIII. Foto: Lluís Milian

Imatge d'arxiu de l'Hospital Joan XXIII. Foto: Lluís Milian

La Unitat del Dolor de l'Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona ha reduït la llista d'espera de les primeres visites a 16 dies d'espera. Es venia d'una llista d'espera que s'allargava fins els sis mesos a l'any 2012. En canvi, en aquest període, des de 2012, s'ha passat de 802 primeres visites a 1.462 l'any passat. L'espera s'ha reduït consolidant la clínica amb diversos especialistes, alguns d'ells amb dedicació, que ha permès estructurar un organigrama d'agendes de consultes, de gabinets d'intervencionisme i de tècniques a la sala d'hemodinàmica. També s'han millorat les tècniques d'infiltració amb el guiatge de l'ecografia i amb especialistes de punció ecoguiada que permet reduir el temps d'espera entre la primera visita i la realització de tècniques pel tractament del dolor.

També s'ha millorat la connexió i formació amb l'atenció primària. S'han fet cursos de formació per optimitzar el control farmacològic de pacients amb dolor crònic i s'han implementat sistemes de connexió ràpida i intercanvi d'informació entre els metges d'atenció primària i la clínica del dolor. 

Finalment, s'han generat agendes ràpides entre el servei de traumatologia i la Unitat del Dolor per atendre ràpidament pacients amb dolors d'origen lumbar, com les hèrnies discals o les estenosis de canal. 

A més de l'augment de les primeres visites, també han augmentat les visites successives i els tractaments que ha passat de 16 l'any 2012 i 738 l'any 2013 a 4.461 tractaments l'any 2016.

Temas

Comentarios

Lea También