La Plataforma del Sénia crida a participar en el judici popular al Castor

L'organització, que va celebrar dissabte una assemblea, ha organitzat un bus gratuït per desplaçar-se a Barcelona des d'Alcanar

ACN

Whatsapp
La plataforma marina del projecte Castor. Foto: Joan Revillas/DT

La plataforma marina del projecte Castor. Foto: Joan Revillas/DT

 La Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia ha celebrat aquest dissabte al vespre una assemblea on ha fet una crida a la participació al judici popular contra el projecte Castor que se celebrarà dissabte 17 de juny a Barcelona. Al judici, de caràcter simbòlic, estan cridats com a acusats Florentino Pérez, com a president d'ACS, accionista majoritari d'Escal UGS; el Ministeri d'Indústria i el Banc Europeu d'Inversions. La Plataforma ha organitzat un autobús gratuït per tots aquells que vulguin desplaçar-se des d'Alcanar a Barcelona. Segons ha explicat el portaveu Evelio Monfort, al judici es posaran damunt la taula "totes les incongruències i procediments que s'han fet malament des del primer dia" i que es veurà que "el poble tenia raó". Tot, després que el jutge de Vinaròs acordés la setmana passada prorrogar 18 mesos més la instrucció del cas Castor després de l'informe del MIT.

Monfort ha explicat que al judici popular estan invitades les parts responsables –cridades com a acusades- i ha manifestat que, si ho volen, poden acudir amb els seus advocats a defensar-se, però ha advertit que "al final, el que es veurà és que el poble tenia raó" amb una dispositiva "amb tot allò que s'ha fet malament". El jurat estarà format per experts en dret i corrupció com l'exdiputat de la CUP David Fernández, David Bondia, Marco Aparicio, l'economista Miren Etxezarreta i Ricardo Vargas del Transational Institute. Els testimonis, la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia i l'associació d'afectats APLACA, han obert una campanya d'adhesions a l'acusació juntament amb l'Observatori del Deute en la Globalització que acabarà el divendres.

A l'assemblea també s'ha informat dels darrers detalls sobre el cas, un cop conegut l'informe del MIT sobre les causes dels terratrèmols. És en aquest apartat on la Plataforma ha defensat, de nou, que es facin estudis que garanteixin el desmantellament de la planta i la reclamació al ministre d'Indústria: "que els ciutadans no hagin de pagar el que ha fet malament l'empresa, en període de proves", apunta Monfort.

Finalment, a l'assemblea s'ha posat sobre la taula la manifestació festiva que planeja la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia de cara el setembre, quan celebraran el desè aniversari. "Ho farem reivindicant a manta el que estem fent: ja hem enterrat dues vegades al Castor; ens ha ressuscitat dos cops però a la tercera anirà a la vençuda", ha comentat el portaveu de l'organització. "Aquesta és la part festiva d'una reivindicació on diem: ni volem pagar, ni tenim perquè pagar; i sobretot perquè desmantellin això i s'acabi el perill que pot tenir", ha dit.

A la trobada ha participat la plataforma Trens Dignes i el moviment per una autopista gratuïta, que podrien sumar-se a l'acte reivindicatiu del setembre, al qual també s'hi podria afegir, en clau de les Terres de l'Ebre, Òmnium Cultural.

Temas

Comentarios

Lea También