Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La calor rècord a l’Ebre accelera la floració dels arbres fruiters

L’Observatori de l’Ebre va registrar dijous una nova màxima en un dia 9 de març des del 1880 amb 29,8 graus. Els fructicultors admeten que són valors propers de finals del mes de maig

Whatsapp
Espectacular floració d’un camp d’arbres fruiters a la Ribera d’Ebre, aquesta setmana. FOTO: CC RIBERA D’EBRE

Espectacular floració d’un camp d’arbres fruiters a la Ribera d’Ebre, aquesta setmana. FOTO: CC RIBERA D’EBRE

A. CARALT

Nou episodi de temperatures anormalment altes a les Terres de l’Ebre, i aquest cop a l’hivern. L’Observatori de l’Ebre, situat a Roquetes, va registrar dijous el valor més alt des del 1880 en un dia 9 de març, 29,8 graus de temperatura màxima.

Enrere quedaven els anteriors rècords de 27,5 graus l’any 2000 i 24,4 graus el 1957. El valor més alt a Catalunya, tanmateix, no el va registrar l’Observatori sinó l’estació d’Aldover, al Baix Ebre, amb una màxima de 30, 2 graus.

El Cap de la Unitat d’Observació de l’Observatori de l’Ebre, Germán Solé, assenyala al Diari que la màxima registrada el dimecres, 25,9 graus, també és un rècord històric en un dia 8 de març, per sobre dels 25, 5 graus registrats el 1998.

Ahir, divendres, les màximes es van moderar al Baix Ebre, amb valors màxims de 25 graus, però es van tornar a enfilar amb força a la Ribera d’Ebre, amb 29,5 graus de màxima a Vinebre i 28,2 graus al pantà de Riba-roja d’Ebre.

En les hores centrals del dia molts ebrencs, sobretot joves, anaven en màniga curta i a la Ribera d’Ebre la calorada accelerava la floració dels arbres fruiters.

David Manero, de l’empresa Cerima Cherries amb seu a Tivissa, admet que aquestes temperatures són «pròpies del mes de maig». Els arbres fruiters es troben en l’etapa de floració i la forta calor ha accelerat el procés, avançant-se una setmana «en últims dos o tres dies ha florit tot!, no és dolent però tot s’avança», exclama.

Així, les varietats primerenques de préssec, nectarina i cirera han desenvolupat la flor quan encara hi ha el risc de baixes temperatures. «Estem a l’expectativa, les temperatures baixaran i això pot alentir el procés en marxa dels arbres, encara que el risc d’un fred dur disminueix cada dia que passa». La previsió per a l’inici de la collita de cirera es manté per a finals d’abril.

La comarca de la Ribera d’Ebre ha iniciat una campanya de promoció per atraure turistes interessats a gaudir de l’espectacle visual de la floració dels arbres fruiters, que finalitzarà aquest mes d’abril.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También