Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Uns 800 professionals sanitaris han fet ús diari dels hotels habilitats per Salut

L’objectiu ha estat oferir als professionals un espai pròxim als hospitals per poder descansar i no posar en risc de contagi a les seves famílies. Sis hotels eren de Tarragona, quatre a la regió del Camp i dos a Terres de l'Ebre

Diari de Tarragona

Whatsapp
L'hotel SB Express ha sigut un dels sis hotels de la demarcació que s'han habilitat. FOTO: DT

L'hotel SB Express ha sigut un dels sis hotels de la demarcació que s'han habilitat. FOTO: DT

Una mitjana de 800 professionals sanitaris han fet ús dels establiments hotelers diàriament des del mes de març, quan es va posar en marxa aquest servei habilitat pel Departament de Salut.

Un cop va començar la crisi sanitària es va considerar necessari habilitar aquest tipus de dispositiu exclusivament per a professionals. L’objectiu ha estat oferir al personal sanitari un espai pròxim als hospitals per poder descansar i no contagiar a les seves famílies, en especial aquells que viuen amb persones de risc. Les estades als hotels han estat validades i autoritzades per la direcció de l’hospital de referència de la regió sanitària.

Des de la posada en marxa d’aquest servei s’han registrat més de 50.000 pernoctacions en els 33 hotels que s’han habilitat a tot Catalunya. El dia què es van registrar més professionals fent ús d’aquest servei va ser el dimecres 29 d’abril amb 1.100 treballadors.

La regió metropolitana sud ha estat la zona amb més hotels habilitats, un total de 8, seguida de la regió metropolitana nord amb 6. A Barcelona s’han posat a disposició un total de 5 establiments. Pel que fa a la Catalunya Central, el Camp de Tarragona i Girona el nombre d’hotels habilitats ha estat de 4 per regió. I finalment a les Terres de l’Ebre 2.

Els professionals sanitaris que han fet ús d’aquest servei han pogut disposar d’una habitació per a ells sols i mitja pensió, seguint sempre les normes de funcionament marcades per l’establiment. El Servei Català de la Salut s’ha fet càrrec del cost d’aquests hotels.

Aquest cap de setmana serà l’últim que els professionals sanitaris podran beneficiar-se dels hotels adaptats, ja que el nombre d'hospitalitzacions per coronavirus cada dia és menor i, per tant, també s’ha reduït el risc i la probabilitat que els professionals es contagiïn.

Temas

Comentarios

Lea También